Ami pedig a jövőt illeti: a diáksport szövetség eredményes, de nehéz esztendőre számít.

A Somogy Megyei Diáksport Szövetség az elmúlt tanévben is diákolimpiai bajnokokat köszönthetett és rangos versenyeket is rendezhetett. A küldöttgyűlésen az évértékelés mellett a szövetség anyagi helyzetről is szó esett.

- A 2011-es év a Somogy Megyei Diáksport Szövetség számára és a diáksport számára úgy érezzük, hogy nagyon sikeres volt. Azoknak a gazdasági problémáknak ellenére is, amelyek az ország minden megyéjét sújtják. Rengeteg rendezvényünk volt szabaidős és diáksport rendezvények, sokat vállaltunk, országos döntőket rendeztünk, országos elődöntőket rendeztünk magas színvonalon - mondta a Somogy Megyei Diáksport Szövetség elnöke, Körmendiné Hajdu Gyöngyi.

Az előző évben az atléták is öregbítették a somogyi diáksport hírnevét.

- Az elmúlt tanév ismét jó atlétikai eredményeket hozott. Az országos diákolimpiai bajnokságokon nyolc diákolimpiai bajnoki címet szereztek atlétáink, emellett még kiemelhetjük azt is, hogy jelentősen növekedett az indulók létszáma a megyében - mondta a SMDSZ atlétikai szakágvezetője, Dovigyel Csaba.

Somogyban magas szintű képzést kapnak az ifjú atléták, a jó eredmények elsősorban ennek is köszönhetők.

- Szerintem a tervszerű munka, ami folyik a megye városaiban, falvaiban. Gondolok itt elsősorban a marcali részre, illetve a kaposvári atlétikai életre - tette hozzá Dovigyel Csaba.

A somogyi diáksportra nehéz esztendő vár, a vezetőség azonban reméli, hogy a megye támogatásával sikerül majd orvosolni a problémáikat.

- Én úgy érzem, hogy a 2011-es év volt talán az utolsó, amikor még viszonylag problémamentesen meg tudtuk oldani a munkánkat. A 2012-es évről már nem mondhatom el ugyanezt, de jelen pillanatban Somogy megye támogatásával szinte egyedülállóan az országban működünk még úgy, hogy a megye támogat bennünket. Köszönjük szépen és reméljük, hogy számíthatunk rá a következő évben is - tette hozzá Körmendiné Hajdu Gyöngyi.

A Somogy Megyei Diáksport Szövetségben nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a következő év legalább ugyanolyan sikeresen legyen, mint a 2011-es volt. Emellett pedig továbbra is szeretnének országos diákolimpiai elődöntőket és döntőket rendezni a megye határain belül.

Címkék: SMDSZ, atlétika, évértékelő, diák, sport