A zöld-fehérek sikerrel vették a rájátszás harmadik fordulóját is, így visszakerültek az élvonalba. Az együttes játékosai azt mondják: ha továbbra is úgy dolgoznak, mint ebben az évben, akkor nem lesznek kiesési gondjaik az NB I-ben.

Egész évben komolyan dolgoztak a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának tagjai. A fiúk fő célja az volt, hogy kijavítsák tavalyi hibájukat, vagyis a kiesés után egy évvel jussanak vissza az NB I-be. Az együttes imponáló mérleggel zárta az NB II-es alapszakaszt: a délnyugati csoportban a 30 meccsből 28-at megnyertek és mindössze egyet vesztettek el. 222 gólt rúgtak és csak nyolcat kaptak.

Ezután következett a rájátszás, ahol a Paks ellen a visszavágón, a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet a csapat, a Budaörs gárdáján pedig kettős győzelemmel sikerült túljutni.

- Igazából az volt a cél attól kezdve, hogy kiestünk, hogy visszajussunk. Nehéz volt, főleg a paksi meccs, és a budaörsi is, annak ellenére, hogy könnyűnek látszott. Én úgy gondolom, megérdemelten jutottunk vissza - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19, sportolója, Hampuk Ádám.

Hampuk Ádám továbbjutást érő gólt szerzett a Paks ellen, és társai is mindent megtettek azért, hogy a Rákóczi utánpótlása újra elfoglalhassa méltó helyét az NB I-ben.

- Úgy az egész év során próbáltuk erre hangolni a csapatot, de az utolsó három-négy bajnokitól kezdtük el nagyon komolyan az osztályozóra való felkészülést. A Paks elleni mérkőzésen ilyenre számítottunk, brusztos, hajtós mérkőzés volt. sikerült felkészülnünk belőlük. A Budaörs ellen nem erre számítottunk, de sikeresen legyőztük őket - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19 sportolója, Kolumbán Kristóf.

Kolumbán Kristóf belső védőként tette hozzá a részét a sikerhez.

- Az év eleje kicsit nehezebb volt. 18 éves vagyok, úgy vittek fel ebbe a csapatba. sikerült beküzdemnem magam a csapatba, stabil kezdő voltam, végigjátszottam a meccseket, és örömmel töltött el, hogy feljjutottunk - tette hozzá a Kolumbán Kristóf.

Botos Antal és Pusztai László tanítványai a következő évadban így már a legjobbak mezőnyében kezdhetik meg a pontgyűjtést.

- Én úgy gondolom, egy stabil középcsapat leszünk. Nem kell kiesési problémákkal küzdenünk, és bennmaradunk - tette hozzá Hampuk Ádám.

A fiúk hétfőn megkezdték jól megérdemelt pihenőjüket, az edzőtáborral egybekötött felkészülés július 13-án kezdődik majd.

Címkék: Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, U19, utánpótlás, labdarúgó, Rákóczi, sport