Prukner László vezetőedző szerint a csapatépítéssel egybekötött futótréningek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A fiúk hétfőre pihenőt kaptak, keddtől pedig immár hazai környezetben, napi két edzéssel folytatódik a felkészülés. Az edzőmérkőzések programja még alakul, de az már biztos, hogy a Rákóczi részt vesz a hagyományos szombathelyi Király Kupán, illetve megmérkőzik majd az izraeli Maccabi Tel-Aviv gárdájával is.

A Rákóczi hétfőn kezdte meg a felkészülést, és a csapat szerdán már el is utazott egy ötnapos soproni edzőtáborba. A régi-új vezetőedző, Prukner László szerint hasznos volt az együtt töltött idő.

- A játékosok egyharmadát ismerem csak közelebbről, a többieket nem, ezért tartottam fontosnak, hogy csapatépítő edzőtáborba menjünk. A csapat a pillanatnyi állapotához képest mindent megtett azért, hogy ez a négy-öt nap tartalmasan teljen - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Prukner László.

A zöld-fehérek a jövő héttől már előkészületi mérkőzéseket is játszanak majd.

- Megmaradnék én a korábbi szokásaimnál, hogy elsősorban külföldiekkel játszanánk. Elsősorban Horvátország, Szlovénia, Szerbia jöhet szóba, aztán játszunk Telkiben a Maccabi Tel Avivval, és egy másik izraeli csapat is képben van. Gyorsan jött ez az egész, és a játékoskeret kialakításán is aktívan dolgozunk - mondta a Rákóczi vezetőedzője.

A játékoskeret tehát még formálódik: Zsók Józsefen kívül egyelőre még nincs újabb távozó, Graszl Károly viszont törökországi próbajátékra utazik. A jelenlegi állományra ráférne még az erősítés.

- Szeretnék ittmaradni Kaposváron, egyéves szerződésem van, és remélem, sikeres évet tudunk majd megint produkálni - mondta a Kaposvári Rákóczi FC, Oláh Lóránt.

- Ha meg tudunk egyezni, örömmel jönnék vissza, majd meglátuk a jövőben, sikerül-e megállapodnunk - mondta Waltner Róbert.

Így nyilatkozott a napokban az a két rutinos támadó, aki a nyártól a zöld-fehéreket erősítheti majd. Waltner Róbert ott volt a soproni edzőtáborban, de egyelőre még nem kapott ajánlatot a kaposváriaktól.

Címkék: csapatkovácsolás, edzőtábor, Prukner László, Sopron, Kaposvár, sport