Teljesítménye alapján Takács László, Kajtán László, Bubori Antal és dr. Vadócz Attila is részt vehet a szeptemberi budapesti világbajnokságon.

A 35 év feletti korosztály újból bizonyított: akik végigdolgozták az elmúlt hónapokat a fiatalokkal, azok nem tértek haza üres kézzel a veterán magyar bajnokságról sem. Súlycsoportjában Bubori Antal, Takács László és dr. Vadócz Attila kötött- és szabadfogásban is a legjobbnak bizonyult, vagyis összesen hat első helyezés került Kaposvárra.  

- A verseny jóval nehezebb volt, mint a tavalyi. Jóval többen votunk, és többet kellett birkózni, nem egy-két menetet, hanem többször is végig kellett birkózni a három menetet. Folytattam a munkát, ahogy elkezdtem, hetente háromszor edzek, és leginább a kondinak köszönhető, hogy legyőztem a többieket - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE veteránja, Vadócz Attila.

A kaposvári veteránok a munka után kapcsolódnak be a sportiskolás fiatalok lendületes, kemény edzésmunkájába.

- Nekünk már megvan arra a lehetőségünk, hogy ha elfáradunk, leülünk kicsit. Ha érzem, hogy megszakadok, leülök a szőnyeg szélére. két és fél éve a felét nem bírtam volna, mint most, de az idő ellenem dolgozik, és nekik dolgozik, ők egyre erősödnek, én pedig ahogy öregszem, egyre kevesebb leszek - tette hozzá Vadócz Attila.

A klub vezetőedzője, Takács László ezúttal éles helyzetben is megmutatta, hogyan lehet jó eredményt elérni.

- Nagy részben a siker titkát abban látom, hogy milyen múltja van az embernek. Aki csak pár évet versenyzett, az nem igazán elég a sikerhez. Mindenképpen nagy múlt kell. És ehhez a sportághoz kell a legnagyob kondició - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE vezetőedzője, Takács László.

A kaposváriak közül Kajtán László két harmadik, Horváth Gábor pedig egy ötödik helyet szerzett az ob-n. Teljesítménye elismeréseként a szeptemberi budapesti világbajnokságon Takács László, Kajtán László, Bubori Antal és dr. Vadócz Attila is szőnyegre léphet.

Címkék: veteránok, klubvezető, birkózás, Kaposvári Nehézatlétikai SE, Kaposvár, sport