- Még mi se tudtuk egy héttel ezelőtt, hogy milyen idő lesz, még elég szomorú volt, aztán megkegyelmezett az úszóknak és ideális meleg víz van, huszonnégy fokos víz és hullám szinte semmi, úgyhogy itt most a legbátrabbak Balaton bajnoki címért úsznak három kilométeren - mondta a Balaton Masters Team főszervezője, Németh Zsolt.

- Én szeretem, mert jó a víz meg jó, és gyakran szoktunk, szinte mindegyikre jövünk le - mondta a Ferencvárosi TC sportolója, Honos Csenge.

A megmérettetésre külföldről is érkeztek érdeklődők.

- Négyen jöttünk, és tulajdonképpen már tavaly is voltunk a másik átúszáson, ami Balatonfűzfőn van. Megtetszett és most azért jöttünk - mondta a Komárno (Szlovákia) sportolója, Záhorszki Pál.

Volt, aki tizenhét év után tért vissza a magyar tenger partjára.

- Régóta hosszút úszunk. Az elmúlt két évben nem nagyon, de egyszer a Füred-Siófok szakaszt csináltam 95-ben - mondta az Oxfordi sportoló, Peter Kreutz.

Peter Kreutz szerint a balatoni úszóversenyeknek különleges az atmoszférája. Olyan szép a szín, olyan csendes a táj, olyan jó hangulat.

A hosszútávúszás szerelmesei az elkövetkezendő napokban sem maradnak program nélkül. Június 24-én, vasárnap Balatonfűzfő és Balatonalmádi, július 14-én pedig Balatonfüred és Tihany között rendeznek messzeúszó versenyt.

Címkék: hosszútáv úszás, úszóverseny, Balatonlelle, verseny, sport, Balaton