A hagyományos kapofüredi évadzárón is előkerült a kosárlabda: a gyerekek újra mezt húztak, és játszottak. A januári vezetőségváltás után sem tört meg a lendület, így a Mágusok Egyesület újabb eredményes évet zárt. A leány utánpótlás-neveléssel foglalkozó klub csapata bronzérmes lett a reginális bajnokok tornáján. A Mágusok fiataljaira épülő iskolás diákolimpiai csapat pedig két korosztályban is az országos döntőbe jutott.

- Én már hat éve kosarazok ennél az egyesületnél, és ez az év volt a legsikeresebb. A negyedik korcsoportban nyolcadikak lettünk, nekünk ez is nagy eredmény. A csapat nagyon összeszokott, szeretjük egymást - mondta a kaposvári Mágusok Egyesület sportolója, Bázel Bianka.

Az egyesület immár a hetedik szezonját fejezte be az évzáróval.

- Végig hűek maradtunk azokhoz az elvekhez, amelyek mentén ezt az egyesületet megalapították. A gyerekeknek az egészséges testmozgás, a képességeknek megfelelő edzésmunka és a terhelés mellett szeretnénk egy jó közösséget, egy fészket kialakítani, ami nagyon fontos a gyerekek számára - mondta a kaposvári Mágusok Egyesület edzője, Körmendiné Hajdú Gyöngyi.

A tehetségek pedig szárnyakat kaphatnak, és hosszú ideig a sportágban maradhatnak - tette hozzá az edzőnő. A klubvezetők szeretnék megteremteni a további eredményes munka nyugodt hátterét.

- Úgy néz ki, hogy ha a TAO-támogatás marad, az anyagi lehetőségeink meglesznek, tudjuk biztosítani a feltételeket. A Rátgéber Akadémiával megkezdett munkának az ősszel lesz a fokmérője. Közös edzőtáborokat, külföldi mérkőzéseket tervezünk, van helye a támogatásnak, amit kapunk - mondta a kaposvári Mágusok Egyesület elnöke, Csabai László.

Körmendiné Hajdú Gyöngyi és Schreck Katalin edzőnő az új szezonban is várja azokat a kislányokat, akiknek tetszik a kosárlabda. Ráadásul a meglévő korosztályos csapatok mellett immár előkészítő csoport is dolgozik a klubban.

Címkék: Mágusok Egyesület Kaposvár, Körmendiné Hajdú Gyöngyi, évadzáró, női, kosárlabda, sport