A junior világbajnoskágra készülő Szabó Márk két számban is a legjobbnak bizonyult, Bajnok Eszter pedig egy első helyezést szerzett. A versenyzők egyesületük színeiben, a magyar bajnokságokon is szeretnének bizonyítani.

Szabó Márk igazolta a várakozásokat a középiskolás atlétikai országos diákolimpia döntőjében. A Budapesten megrendezett viadalon a kaposvári Munkácsy gimnázium diákja az elmúlt évhez hasonlóan két számban diadalmaskodott.

- Ranglista szerint kötelező feladat volt. Három számban is első voltam, egy számban ki kellett állnom húzódás miatt, 100-on és távolugrásban viszont tudtam hozni a győzelmet - mondta Szabó Márk.

A 15 esztendős Bajnok Eszter ugyancsak diákolimpiai bajnoki címet nyert korcsoportjában, távolugrásban.

- Fedettpályán volt 544. Most jól sikerült a diákolimpia, 572 centi sikerült - mondta Bajnok Eszter.

A fiatalok nem csak iskolájuk, hanem egyesületük színeiben is szerepelnek a szabadtéri szezonban, a legjobbak pedig a válogatottba is bekerülhetnek. Idén eddig nem kísérte túl sok szerencse a próbálkozásokat.

- Szerettünk volna nemzetközileg is minél sikeresebbek lenni. Jelen pillanatban nem a legjobban állunk. Lukács Máténak volt egy komolyabb sérülése, amelyből most kezd kijönni. A másik zászlóshajónk, Szabó Márk egy centire van a vb-szintről, de egy komoly sérülést szedett össze a diákolimpián. Még nem tudjuk, lesz-e komoly nyár, vagy csak nyalogatjuk a sebeinket - nézett a jövőbe az MG Produkt Favorit AC Kaposvár vezetőedzője, Dovigyel Csaba.

A vezetőedző hozzátette: a fiatalabbaktól azt várja, hogy akik esélyesek a dobogós helyezésre a bajnokságokon, azok ne maradjanak érem nélkül, illetve mindenki érjen el új egyéni csúcsokat a folytatásban is.

Címkék: szabó márk, dovigyel, atlétika, bajnok, futás, sport