A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 15 éves korosztálya a középmezőnyhöz tartozott az idei szezonban, és a Videoton elleni hazai mérkőzéssel búcsúzott a küzdelmektől.

- A mostani meccs nyögvenyelős volt, kikaptunk 1-0-ra. Sajnos az itteni mostoha körülmények és az építkezések miatt nem tudtunk olyan edzésmunkát végezni, mint amit szerettünk volna. Az elért nyolcadik hely dicséretes - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U15 edzője, Richter Sándor.

A fiúk ezúttal nem tudtak a hálóba találni.

- Elsősorban a győzelem volt a cél, de nem tudtuk megvalósítani. Gyenge volt a támadójáték, és kaptunk egy csúnya gólt. Hetedikek lehettünk volna, ha megverjük a PVSK-t és a Videotont, és megelőzzük a PMFC-t, meglett volna a hetedik hely - összegzett Vas Gábor.

A csapat tagjai szeretnének az előttük álló években is pályára lépni kaposvári mezben.

- Vannak köztük tehetséges játékosok, de főleg fejben fel kell nőniük a feladathoz, minél idősebbek lesznek, annál nehezebb dolguk lesz, de vannak tehetségek - mondta Richter Sándor.

A csapat végül 13 győzelemmel, 4 döntetlennel és 13 vereséggel szeerzte meg a nyolcadik helyet. A bajnoki címet a Budapest Honvéd hódította el. A 13 évesek a 15. helyen fejezték be a bajnokságot. A felnőtt csapat jogán az NB I-ben szereplő U18-as együttes 37 ponttal a 9., a 16 éves gárda pedig 18 ponttal a 13 helyen zárt.

Címkék: bene ferenc, u15, akadémia, bene, gól, foci, sport