A Rákóczi család összefogott a második csapatért: a nyári pihenő ellenére az első együttes több tagja, így például Bank István csapatkapitány is vállalta a játékot a Nagybajom ellen. Barna László tanítványai nagy izgalommal várták a találkozót.

- Nagyon fontos a mérkőzés, mert a Pécs a nyakunkon van. Másrélszt pedig ez egy megyei rangadó, aminek mindig presztizse van. laci bá megnézte a nagybajomit, felkészített minket, remélem, eredményesek leszünk - mondta a Kaposvári Rákóczi II. sportolója, Pfeiffer Bence.

A nagybajomiak már azzal történelmet írtak, hogy felkerült a nevük a stadion eredményjelző táblájára...

- Legutóbb, amikor kiesett a csapat, akkor 19 pontot szerzett, most kilencedikek vagyunk 36 ponttal, ami Nagybajom történetében a legjobb szereplés. Olyan csapatunk van,a mely hazai közegben és az NB III-as köüzegben kivívott magának egyfajta rangot - mondta az AC Nagybajom edzője, Bőzsöny János.

Mindkét csapat tagjait feldobta, hogy a stadionban rendezték a találkozót.

- Ez mindenkinek egy plusz motiváció, mert mindenkinek az a célja, hogy majd az első csapatban játszhasson itt hétről hétre - tette hozzá Pfeiffer Bence.

- Mi úgy készültünk, mint minden mérkőzésre, semmi különleges nem volt. A bajnokcsapat otthonába jöttünk, ez egy nagy megtiszteltetés számomra, hogy a stadionban játszhatunk. Semmi előrézetem nincsen. Ahogy elnéztem az ellenfél összeállítását, messze az NB III-as képességek feletti csapat. Teljesen normális, ha nyernek, és ne kapjunk sokat - tette hozzá Bőzsöny János.

A kaposváriak végül alaposan megszenvedtek a győzelemért ezen a délutánon. A vendégek végig jól védekeztek, a hazaiak pedig hiába alakítottak ki helyzeteket, elpuskázták a lehetőségeket. A három pontot érő találatot Kovács Olivér szerezte meg a 80. percben. A kis Rákóczi 1-0-ra nyert, így a záró fordulóban már egy döntetlen is elég lesz a bajnoki címhez a Balatonlelle otthonában.

Címkék: Kaposvári Rákóczi II., bajnoki, labdarúgás, győzelem, mérkőzés, sport