A megyei bajnokság zárása és a Kihívás Napján megtartott utcai fesztivál után a megyei kupadöntő zárta a somogyi kosárlabdaszezont. A tornára három csapat nevezett, és körbeverés történt, így végül a kosárarány döntött a helyezések sorsáról. A nyitó találkozón a Tüskevár 26 ponttal nyert a Kaposplast Mágusok ellen. Ezt követően a Zrínyi hat ponttal győzött a Tüskevár elleni rangadón.

- Eléggé kevés edzéssel telt a ráhangolódás, sokan Pesten, Pécsen tanulnak, de próbálunk péntekenként edzeni. Nagyon vártuk a kupát, a Tüskevárnak sikerült visszavágni, nyertünk ellenük pár ponttal. Várjuk a folytatást a Mágusok ellen, reméljük, hogy megnyerjük. Nagy szerencsés helyzet, hogy régi csapattársak vagyunk, együtt van a társaság. Meglátjuk, nem akarok ennél többet mondani - mondta a Zrínyi KE játékosa, Márton Csongor.

A Mágusok együttese jobb második félidei játékának köszönhetően 69:62 arányban jobbnak bizonyult. Ennek köszönhetően a tüskeváriak jobb kosárarányuknak köszönhetően megszerezték az első helyet.

- Könnyebben sikerült megnyerni a bajnokságot, mint az elmúlt években. Kevés kiemelkedő csapat van, bár sok mérkőzést játszottunk. A fiúk egyenletes teljesítményt nyújtottak, ennek köszönhető a bajnoki címünk is - mondta a Tüskevár SE edzője, Bodródi Lajos.

A tüskevári együttes ebben az évben immár negyedik alkalommal hódította el a bajnoki címet. A csapat összetartó, baráti közösséggé formálódott az elmúlt években.

- A mottónk a következő: a legjobbnak lenni és elsőnek lenni jók között mindig dicsőség. Folytatjuk tovább. Kevés igazolásunk volt, ugyanezzel a maggal szeretnék tovább folytatni - mondta a Tüskevár SE edzője, Simon Gábor.

Az idei bajnokságban 11 együttes szerepelt hétről hétre, a pontvadászat a nyári pihenő után indul majd újra.

Címkék: győzelem, Tüskevár, megyei, sport, bajnokság, kosárlabda