Az ember hirtelen azt sem tudta melyikbe kezdjen bele, annyi érdekes és népszerű sportággal mutatkozott be idén is a Nagy Sportágválasztó Kaposváron. Az egyéni sportoktól elkezdve a csapatjátékokig mindenki megtalálhatta a számítását.

- A mozgás nemzeti ügy. Egyébként ezt mindenki tudja, szinte kivétel nélkül, viszont sokkal kevesebben vannak azok, akik tesznek is érte. Ennek a rendezvénynek a szervezői tesznek érte - mondta a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila.

Az első napon az iskolásokat várták nyílt edzésekkel és bemutatókkal a szervezők. A labdarúgás ezúttal is vonzó volt a fiatalok számára.

Én ezt szeretem, ebben sokat lehet futni, le lehet fogyni, meg minden. Három éves korom óta focizok. Én meg már kiskorom óta - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA sportolója, Baki Péter és Szöllősi László.

Kaposvár egyik sikersportága, a röplabda két mobilpályával várta az érdeklődőket.

- Az első minden gyereknek, hogy ügyesedjen és szeresse meg a játékot, szeresse meg a sportot. Egyébként még a felnőtteknek is lehet nyugodtan szabadidősportként ajánlani a röplabdát, mindenhol űzhető, teremben, szabadban, én azt hiszem, hogy nincs túl nagy eszközigénye, meg lehet nézni ezt a felállítható mobilpályát is, én azt hiszem, hogy ez egy nagyon jó szórakozás - mondta a Fino Kaposvár vezetőedzője, Demeter György.

A vízes sportágak iránt érdeklődők a kajak-kenu és a szinkronúszás alapjaival is megismerkedhettek. Emellett egy szabadtéri vízilabda edzésen is kipróbálhatták magukat.  

- Nálunk van egy ilyen, hogy magyar varázsló, ez a neve. Kéztechnikát fejleszti a gyerekeknél a vízben, erősebb lesz a gyerek keze, jobban tud dobni és a koordinációt fejleszti. Ez a sport egy nagyon nehéz sportág, de minden férfinak ajánlom, aki úgy érzi magát, hogy férfi akar lenni - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub sportolója, Prikidánovics Nándor.

De vajon erre mit mondanak a thai-boxosok?

- Elég érdekes, azt gondolom, hogy ez a thai-box egy elég jó bemutató sportág, mint edzés céljából, mint a versenyzés céljából is. Egyébként elég látványos, én azt gondolom - mondta a Kaposvári Harcosok Klubjának edzője, Hortobágyi Gábor.

A sportágválasztó elsődleges célja az, hogy minél többen kedvet kapjanak a mozgáshoz. Az Arany úti sportcentrumban szombaton kilenc órától is látványos programokkal várják a gyermekeket és természetesen a szülőket is.

Címkék: labdajáték, Nagy Sportágválasztó, érdeklődők, jégkorong, Kaposvár