A somogyi fiatalok végig nagyszerűen küzdve szerezték meg az első helyet a IV. korcsoport pécsi országos döntőjében. A fiúk még olyan mérkőzést is nyertek, amelyen az ellenfélnek volt 2-0-nál meccslabdája.

A negyedik korcsoportos diákolimpia országos döntőjében a fiúk mindenkit felülmúltak.

- Szerintem a csapatnak köszönhető, hogy nyertünk, és az edzőknek, hogy jól felkészítettek minket. Dobogóért mentünk, és az első hely sikerült, ez nagyon jó - mondta a Kaposvári Általános Iskola sportolóka, Horváth Gergely.

A Zarka Péter, Sziget András, Kovács Balázs edzői hármas kihozta a fiúkból a maximumot a pécsi tornán.

- Emeli a siker értékét, hogy a mi csapatunkban két-három oylan játékos volt, aki hetedik osztályos, és jövőre is tudnak még játszani ebben a korosztályban. nagyon örülök, mert nem várt siker ez a diákolimpiai győzelem - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Kovács Balázs.

A torna egyik különdíját Bögöly Gábor érdemelte ki.

- Nem nagyon voltunk maximális formában, sok 3-2-es meccset játszottuhnk, és nagyon meglepett minket, hogy megvertük a Kecskemétet - mondta a Kaposvári Általános Iskola diákolimpiai bajnoka, Bögöly Gábor.

A győztes csapat tagjai a Kaposvári Röplabda Akadémia gyermek korosztályú együttesében is sikeresek, és bizakodó hangulatban várták a hétvégi országos döntőt.

- Az eddigi szereplésünk az országos gyermekbajnokság küzdelmeiben hibátlan, azaz még senki nem tudott minket megverni. Ez jó alapoat jelent, de a helyszínen dől el minden, szeretnénk érmes helyen végezni - tette hozzá Kovács Balázs.

Kovács Balázs tanítványai péntektől vasárnapig a fővárosban küzdenek majd a minél fényesebb éremért.

Címkék: röblapda, korosztály, Kaposvári Röplabda Akadémia, diákolimpia, mérkőzés, sport