A Kasi fiataljai tavaly több sportágban is jeleskedtek, és csak az egriek előzték meg őket. A Magyarország legjobb sportági sportiskolása címet Tóth Patrícia cselgáncsozó nyerte el.

A Magyar Sport Házában megrendezett ünnepségen négy kategóriában díjazták a hazánkban működő sportiskolákat. Az egyesületi jellegű sportiskolák 500 fő alatti kategóriájában a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola az előkelő második helyet szerezte meg.

- A közel 50 éves Kaposvári Sportiskola 2011-ben az egyik legnehezebb évét tudhatta a magáénak, viszont sikerekben gazdag év volt, ezt mutatja a második hely is az országos sportiskolai rendszerben. Fontos elmondani, hogy szerintem a sportiskolában van a helye a legtöbb sportnak, ezért meg kell vizsgálni, milyen sportágakat lehet a sportiskolába behozni - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója, Dér Tamás.

Az egyéni és csapatsportágakban egyaránt jeleskedő kaposváriakat csak az egriek előzték meg a tavalyi eredmények összesítése után.

- Kaposváron egy nagyszerű sportélet folyik Dér Tamás igazgató úr vezetésével, és stabilan dobogós helyezéseket hoz a Kaposvári Sportiskola, ami azt jelenti, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott, felkészült munka folyik ott - árulta el Sportiskolák Országos Szövetségének elnöke, Kovács Géza.

A Sportiskolák Országos Szövetsége 2012 februárjában betagozódott a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai sorába, és komoly terveket fogalmazott meg.

- Azt szeretnénk, ha minden megyei jogú városban lenne egyesületi jellegű és általános vagy középiskolai köznevelési típusú sportiskola, és hogy egy életpályamodellt tudnánk kidolgozni az önkormányzatok és a helyi polgármesterek segítségével - tette hozzá Kovács Géza.

A legeredményesebb magyar sportiskolák képviselőit a MOB főtitkára, Molnár Zoltán is köszöntötte, és kiemelte: a magyar olimpiai mozgalom egyik fontos célkitűzése, hogy minél több gyermek sportoljon.

- Nyilvánvalóan az iskolákra kell fókuszálnunk. Itt dől el minden, a gyerek sorsa is itt dől el. A magyar sport sorsa itt dől el, a nemzet testi, lelki egészsége is itt teremtődik meg. Azt szeretnénk, hogy a testnevelés, a sport ügyének újra legyen presztízse az iskolákban, és mint erős civil szervezet, meg is fogunk tenni mindent az előttünk álló években - fejtette ki a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Molnár Zoltán.

A Kasi még egy díjjal gazdagodott az ünnepségen: Tóth Patrícia a cselgáncs sportágban kiérdemelte a Magyarország legjobb sportági sportiskolása címet.

Címkék: legjobb, Dér Tamás, díj, iskola, kaposvár, sport