Június első vasárnapja a gyermekekről szólt Sántoson. Ügyességi versenyek, futópróba, valamint ingyen fagyi és palacsinta is várta a fiatalokat. Természetesen a foci sem maradhatott ki a programból.

- Itt minden a gyerekekről szól ezen a napon. Külön öröm számomra, hogy sokan segítettek, hogy ez a gyerekeknek felhőtlen legyen.  Köszönetet szeretnék mondani polgármester úrnak, Tóth Imrének. Amikor nehéz helyzetbe kerültünk, hogy a bajnoki meccseinket hol játsszuk, egy percig nem volt téma köztünk, azt mondta szeretettel fogad bennünket és tavasszal itt játszottuk a bajnoki meccseinket - árulta el a Kaposvári Mézga Pek-Snack Focisuli klubvezetője, Horváth János.

A nap rangadója előtt a hivatalos kezdőrúgást egy kaposvári kötődésű, híres médiaszemélyiség végezte el.

- Legutóbb, mikor kezdőrúgást végeztem, akkor még a Rákóczi stadionjában lábujjtöréssel voltam, sántikáltam. Azóta véget ért a szezonja a műsoromnak, a DTK-nak és szerencsésen fel is épültem, meg a műsor is megerősödött, úgyhogy minden rendben. Ez jobban sikerült - mondta D. Tóth Krisztina.

Sántoson nem titkolt célként szorosabbra szeretnék fűzni a szálakat a Mézga Focisulival. Az utánpótlásból kinövő játékosok egy-két éven belül a helyi felnőttcsapatban pallérozódhatnak majd.

Gyakorlatilag mi a Jánossal úgy állapodtunkmeg,  egyelőre csak szóban, hogy a pályát adjuk és a felszereléseinket. Ő pedig edzője lesz ennek a majdani, vélhetően megye kettes osztályban sorolt futballcsapatnak - tájékoztatott Sántos polármestere, Tóth Imre.

A gyereknap résztvevői természetesen még arról álmodoznak, hogy valamelyik külföldi sztárcsapathoz szerződnek majd. Még ez sem kizárt, hisz a mézgások nagy valószínűséggel a Barcelona vendégei lesznek majd egy tíznapos labdarúgótornán 2013 áprilisában.

Címkék: mézga, focisuli, gól, futball, labdarúgás, sport