A torna döntőjében nem született gól, így a büntetőrúgások döntöttek az aranyérem sorsáról. A kaposvári általános iskola a hatodik helyen zárta a tornát.

- Bíztam magamban, hogy berúgom és be is rúgtam - mondta a Kozármisleny játékosa, Vogyicska Balázs.

- A sportegyesületünkben, ahol futballoznak, nagyon sok tornát megnyernek, de diákolimpia csak egyszer van egy évben, megnyerni nagy fegyvertény, nagyon örülünk a gyerekekkel együtt. Nagyon komoly képzés folyik, a sportiskolánkban fontos a futball, és délelőtt-délutáni edzésekkel készülünk arra, hogy később még jobbak legyenek - mondta a Kozármisleny testnevelő-edzője, Jelena Richárd.

A lefújás után a hajdúságiak sem voltak csalódottak.

- Megmondom őszintén, erre nem számítottunk, ez egy nagyon szép eredmény. Tegnap megnyertük a csoportunkat, nem is vesztettünk meccset, 12 ponttal jutottunk tovább, ami nagy siker. Ma túllőttünk a Kaposvár és az Eger csapatán, és én már akkor azt mondtam a gyerekeknek, hogy ők csak győztesek. A döntő ilyen, az hagyja ki a hetest, aki odaáll, de valahogy el kell dönteni - mondta a Hajdúszoboszló testnevelő-edzője, Szűcs János.

Az első korcsoportos országos döntőben húsz csapat lépett pályára, és a csoportkör után már kieséses rendszerben folytatódott tovább a csata. A somogyi színeket képviselő kaposváriak végül a hatodik helyet szerezték meg. A bajnokcsapat tagjainak a Magyar Diáksport Szövetség új elnöke, a korábbi öttusázó világbajnok, Balogh Gábor adta át a díjakat.

- Alapvetően a munkám szempontjából nincs újdonság, mert eddig is kiemelten az utánpótlással foglalkoztam, és örülnék, ha olyan szervezet alakulna ki, amivel egy új köntösbe tudjuk tenni a diákolimpiai versenyrendszert, és az utánpótlásnak tudunk szállítani tehetségeket. Igazáól új területeket szeretnénk bevinni, mint a diáksport szabadidős része, amihez az uniós forrásokon keresztül tudunk a gyerekeknek több programot nyújtani - mondta a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor.

A múlt héten Fonyódliget volt az utánpótlás futball központja: több korcsoportban összesen hat napon át rúgták a labdát a fiatalok a Balaton közvetlen közelében. A Somogy Megyei Diáksport Szövetség eseményén összesen hatvan csapat lépett pályára.

- Az I. korcsoportos diákolimpia, ami most ért véget, talán a színvonalában alacsonyabb volt, mint az elmúlt években, kevesebb volt a kimagasló csapat, így hihetetlen izgalmak után dőlt el a helyezések sorsa. A II. korcsoportban viszont ennyire színvonalas küzdelmet még nem láttam az elmúlt 13 évben, amióta itt rendezzük az országos döntőt - mondta a Magyar Diáksport Szövetség szakágvezetője, Major Gábor.

A II. korcsoportos siófoki fiúk a második helyet szerezték meg, a III-IV. korcsoportos nagyatádi lányok pedig a kilencedik helyen végeztek.

Címkék: I. korcsoport, Kozármisleny, futball, diákolimpia, országos, sport