Idén is nagy érdeklődés és vidám hangulat jellemezte a kaposvári Búzavirág SC pünkösdi strandröplabda tornáját. A rendezvényen kilenc női, tizenhat férfi és tizennégy vegyes páros mérte össze tudását.

- Jó pár évvel ezelőtt vezettük be azt, hogy a nyári kezdésre egy évadnyitó pünkösdi tornát szervezünk. Szerencsénk volt, mert egyszer kellemes időt fogtunk ki, második szempontból pedig nagyon népszerű, és nagyon sok csapat jelentkezett erre a versenyre - mondta a Búzavirág SC elnöke, Mészáros Antal Zoltán.

A női párosok mezőnyben több egykori BITT-játékos is homokra lépett.

- Eddig két csoportmérkőzést játszottunk, szerencsére mindkettőt megnyertük, úgyhogy legrosszabb esetben csak harmadikak lehetünk, úgyhogy szerintem ez erőn felüli teljesítés így tőlünk - foglalta össze Czmerk Zsuzsanna.

Czmerk Zsuzsanna Scherer Cintiával az oldalán a helyosztó mérkőzések során is remekelt. A kaposvári duó maga mögé utasította az Ihász Dóra-Kiss Antónia és a Schrauff Júlia-Pintér Zsanett párost is. A férfi mezőnyben a többszörös magyar bajnok röplabdázó, Bánhegyi István is harcba szállt az első helyért.

Böcz Dávid és Bánhegyi István számára nagyszerűen sikerült a folytatás. A páros a hátralévő mérkőzéseit kivétel nélkül megnyerte, így a Balajcza Zsolt-Balassa Béla és a Szlábi Ferenc-Demeter András duót megelőzve az első helyen zárt. A vegyes párosok között Pintér Zsanett és testvére Barna diadalmaskodott. Ebben a kategóriában második lett a Matesz Georgina-Szlábi Ferenc kettős, a harmadik helynek pedig Győrbíró Kamilla és Selega Balázs örülhetett.

Címkék: kezdet, pünkösd, deseda, szezon, röplabda, sport