Ilyen trükkökre is képesek a kiesés elől menekülő taszáriak. A megyei másodosztály Déli csoportjában szereplő alakulat az elmúlt öt forduló alatt nem szerzett pontot, a Tapsony ellen azonban szerette volna megszakítani rossz sorozatát. Pár hete az edzői poszton is változás történt Taszáron: a bajnokság hajrájára Horváth István vette át az együttes irányítását.

- A csapat átvételekor már tisztában voltunk vele, hogy itt csak a túlélésre lehet számítani. Talán az ősztől új alapokra fogjuk helyezni a csapatainkat, az ifit és a felnőttet és akkor remélem, hogy egy kicsit komolyabb erőt képviselünk a megyei másodosztályban - mondta a taszári edző, Horváth István.

A taszáriak mestere a mérkőzés megnyerésére nem sok esélyt látott a kezdés előtt. Hozzátette: - ehhez tényleg bravúr kell, vagy csoda meg egy varázsló. -

- Mi mindenképpen a győzelem esélyével jöttünk ide, a labda gömbölyű, szeretnénk nyerni, de bármi előfordulhat - árulta el a tapsonyi csapatkapitány, Fenusz László.

A mérkőzést jól kezdték az ex-Rákóczis Czonev Péterrel, és a kaposvári kispályás bajnokság gólkirályi címére pályázó Nagy Norberttel felálló taszáriak. A harmadik percben Stikrád találatával már előnyhöz is jutottak, majd a félidő során Czonev és Bacskay is betalált. A lelkes tapsonyiak 0:3-nál sem adták fel a küzdelmet, és szorossá tették az összecsapást. A hajrában azonban Nagy és Erdős is gólt lőtt, így a taszáriak végül magabiztos, 6:3 arányú sikert arattak, és fontos lépést tettek a bennmaradás felé. A Déli csoportban továbbra is a Magyaregres áll az élen a Böhönye és a Juta előtt. Északon Balatoni Vasas, Somogyjád és Kéthely az első három sorrendje.

Címkék: czonev, tapsony, taszár, foci, labdarúgás, sport