Az idei év egyik legnagyobb kaposvári sportsikerét érte el Pataki Fanni azzal, hogy meghívót kapott a debreceni felnőtt úszó Európa-bajnokságra.

- Fanni kaposvári, ahogy én is, és büszke vagyok arra, hogy ebből a városból, ebből az uszodából a magyar válogatotthoz tartozunk. Nagyon büszkén viselem ezt a pólót is, ami rajtam van. Ez egy óriási lehetőség, és nagyon örülök, hogy a felnőtt ob-n Kiss László és Güttler Károly felfigyelt Fannira - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, ifj. Kovács László.

A 18 esztendős sportolónő az elmúlt években folyamatosan fejlődött, a hazai országos bajnokságokon nagyszerűen teljesített, és a korosztályos válogatottba is bekerült. A sikerekben gazdag pályafutás újabb állomása lesz a felnőtt Európa-bajnokság.

- Nagyon jól fogadtam a hírt, és először el sem tudtam hinni, hogy résztvevő leszek az Európa-bajnokságon. Mindenképpen szeretnék egyéni csúcsot úszni, 26.43-on belül úszni, és ha lehetséges, az olimpiai B szintet megúszni, ami 26.15. - mondta Pataki Fanni.

Fanni még nem mondott le arról sem, hogy rajthoz álljon a londoni olimpián: - Júliusig meg lehet úszni az olimpiai B szintet. Ezt 100 gyorson és 50 méteren is szeretném megúszni, és ha esélyem van rá, akkor a !x100 méteres gyorsváltóval szeretnék kijutni az olimpiára.  -

A magyarok fantasztikus teljesítményt nyújtanak Debrecenben: csütörtök estig 16 érmet szereztek, amivel máris túlszárnyalták a 2010-es budapesti Eb-t, ami minden idők második legjobb szereplése volt. Pataki Fanni minden bizonnyal életre szóló élménnyel gazdagodik majd, és eddigi pályafutása alapján meg is érdemli ezt a lehetőséget.

Címkék: Pataki Fanni, úszás, Kaposvár, kaposvár, sport