A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos közleménye szerint újabb kilenc fővel bővült a gyanúsítottak köre a fogadási csalással kapcsolatban ezen a héten, így már 39 embert gyanúsítanak, és 30-ra nőtt az érintett mérkőzések száma.


A közlemény szerint „a 2009. október 28. napján lejátszott Szigetszentmiklós–Kaposvölgye (3–2) Magyar Kupa-mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban – a Kaposvölgye akkori labdarúgóit, S. Józsefet, V. Józsefet, J. Gyulát, Sz. Lászlót és H. Gyulát egy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség.”

A hivatalos beszámoló szerint a gyanúsítottak közül V. József beismerő vallomást tett, Sz. László azonban a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.


J. Gyula és H. Gyula a gyanúsítás ellen panasszal éltek, majd a vallomástételt megtagadták. S. József a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, de a vallomástételt megtagadta.

Címkék: körew, bundabotrány, botrány, gyanúsítottak, bunda, Kaposvölgye, sport