Az ünenpélyes megnyitó után két nemzet 25 egyesületének színeiben 65 birkózó lépett szőnyegre a kaposvári városi sportcsarnokban. Az Intersport Kupát a kadet korosztálynak, vagyis a 15-17 éveseknek írták ki.

- Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert sok jó képességű versenyzőnk van. Ez az utolsó válogató, van még néhány nyitott kérdés. Ami megoldásra vár, remélem, valóban a legjobbak kerülnek a válogatottba, és remélem, jó küzdelmeket hoz a nap - mondta a szövetségi edző, Repka Attila.

A kaposvári Horváth Barnabás ezúttal az esélyesség terhe nélkül versenyzett, mert még nem tagja ennek a korosztálynak.

- Én csak birkózni jöttem ide, mert csak jövőre lehetek válogatott és érhetek el igazán jón eredményt, most az a cél, hogy minél többet gyakoroljak. Még tavasszal a saját korcsoportomban vissza van a magyar bajnokság és még egy válogató - árulta el a fiatal sportoló.

A kaposvári birkózók az elmúlt években a hazai és a nemzetközi mezőnyben is letették névjegyüket.

- A birkózás kicsit belterjes, tudjuk, hogy Kaposváron nagyon jó szakmai munka folyik, ezt bizonyítja Kovács Bence EB-ezüstje is. Mindenki odateszi magát, és biztos vagyok benne, hogy sok szép eredmény kerül ki innen is - tette hozzá a szövetségi kapitány.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola fiataljai ezúttal is bizonyítottak. Súlycsoportjában Kovács Márk bronzérmes lett, Farkas Balázs és Bak Barnabás pedig ötödikként zárt.

Címkék: Kaposvári RG Csarnok, birkózók, mérkőzések, Kupa, érmek, sport