A pénteki 12 és a szombati nyolc mérkőzés után már csak hat maradt vasárnapra, és ezen a napon dőlt el a végső helyezések sorsa. A házigazda kaposváriak a bronzéremért szálltak harcba. A Fino fiúcsapata a Dunaferr elleni elődöntő drámai, 3-2-es elvesztése után ezúttal semmit nem bízott a véletlenre, és magabiztosan nyert három szettben a Szolnok ellen.

- A csalódottságom fokát nem is igazán tudnám elmondani. Nem arra számítottunk, hogy könnyen nyerünk, de arra számítottunbk, hogy nyerni fogunk. Csalódtam a tegnapi meccsben, és én személy szerint egy-két bírói döntést nagyon kétségbe vonnék, az ötödik szettben pontok mentek el rajta. Picit csalódás tehát a bronzérem, pedig ez is egy szép helyezés - mondta a Fino Kaposvár SE játékosa, Gergye Roland.

A BITT Kaposvári Egyetem női együttese az elődöntőt 3-1-re elvesztette a Vasas ellen, ezek után nehéz csata várt rá a harmadik helyért az UTE ellen. A lilák már 2-0-ra vezettek, amikor a somogyiak erőre kaptak, és egyenlítettek. A győzelem sorsa az ötödik szettben dőlt el, nem mindennapi csatában, a ráadás ráadásában.

- Én nagyon örülök a harmadik helynek, ez a realitás, a Vasas ellen egységesebb, hiba nélküli játékot kellett volna játszanunk, a szettnyerésnek is nagyon örültem. Nagyon örülök, gratulálok a lányoknak - mondta a BITT KNRC Kaposvári Egyetem vezetőedzője, Pálfy Marianna.

A lányok a háromnapos tornán két meccset is 0-2-ről nyertek meg 3-2-re.

- Ez nagyon jó, de lehet, hogy szívrohamot fogok kapni, hogy főleg az utolsó szettben, ami 15-ig tart, elhúztuk 19-ig - mondta a BITT KNRC Kaposvári Egyetem játékosa, Horváth Zsófia.

- Az valahol az edző hibája, ha két szettet elenged a játékosoknak. Ez nekem is nagy tanulság ez, és igyekszem ezeket majd kiküszöbölni, és a lányoknak nagyobb segítséget adni az első két szettben - tette hozzá Pálfy Marianna.

Ezután következtek a döntők, immár a centerpályán. A hölgyek aranymeccsét a toronymagas esélyes BSE és a tornán összesen hét emberrel szereplő Vasas játszotta. A BSE végül 3:0 arányban nyert, és megérdemelten szerezte meg a magyar bajnoki címet.

- Szerintem nagyon elégedettek lehettünk magunkkal. az első nap döcögős volt, aztán már mindent megtettünk azért, hogy aranyéremmel búcsúzzunk, mert a csapatból többen végeztünk a junior korosztállyal, a csapatból hatan. Én mindig szeretek itt játszani, mindig hazajövök. Örülök, hogy itt volt a torna, a csapattal mentünk a városba is, én vezettem őket, és ismerős arcokat is láttunk nagyon sokat - mondta a BSE FKF játékosa, Dzunic Anna.

A fiúknál gigászi csatát ígért a dunaújvárosiak és a kecskemétiek rangadója. A korábbi kaposvári kedvenc, Tomanóczy Tibor legénysége végül 3-1-es sikerrel hódította el az első helyet.

- Én azt gondolom, hogy nagyon sok egyforma csapat volt itt, jó volt a színvonal. A rendezéssel sem volt semmi probléma, de ezt már megszokhattuk Kaposváron. Remélem, két hét múlva az OIK-on is majd ugyanilyen szintű mérkőzéseket játszhatunk - mondta a Dunaferr SE edzője, Tomanóczy Tibor.

A tornát lezáró eredményhirdetésen nagy tapsot kaptak a kaposváriak: mindkét csapat tagjainak nyakába érmet akasztottak, ráadásul Gergye Roland és Schrauff Júlia különdíjat is átvehetett. Ezután pedig kezdetét vette az önfeledt ünneplés. A kaposvári szervezők nem sokat pihenhetnek: két hét múlva, június elseje és harmadika között az Országos Ifjúsági Kupa döntőjét rendezik a Táncsics gimnáziumban.

Címkék: bromzérem, Táncsics gimnázium, Bitt, Országos Junior Bajnokság, Fino, sport