Ezúttal is potyogtak a gólok a Bozsik Intézményi Program kaposvári tornáin. Az óvodások és az általános iskolások is nagy kedvvel rúgták a labdát a pályákon.

- A kaposvári körzetben előrelépés volt ebben az évben, létszámban és minőségben is. 14 sportcsoport nevezett az első korcsoportban, ahol fesztivált rendzetünk. Kétszer 64 fős fesztiválon vagyunk túl és 32 óvodásnak tartottuk meg ugyanezt - mondta az OTP-MOL Bozsik Intézményi Program kaposvári körzeti szervezője, Kulcsár Attila.

A második korcsoportos döntőben a legjobb négy együttes lépett pályára, és végül a Honvéd utcaiak szerezték meg az első helyet a gyakorlósok és a dombóváriak előtt.  

- A selejteztők nagyon jól mentek, itt már erősebbek az ellenfelek, és arra számítunk, hogy jó eredményt érünk el - mondta a Honvéd utcai iskola tanulója, Szente Barnabás.

Szente Barnabás a torna legjobbjaként különdíjat is átvehetett. A helyezettek érmeket és okleveleket is kaptak.

Ha a testnevelők és az edzők is szeretik a focit, akkor nem kell tartanunk a jövőtől.

- Szerencsére azok a testnevelő kollégák, akik bent voltak a rendszerben, látják, hogy a gyerekek szívesen játszanak olyan mérkőzéseken, ahol nem kifejezetten a győzelem a cél, hanem megmutatni önmagukat, az iskolát, így felszabadultabban játszanak, és nagyon sok tehetséget fedezünk fel most is, akik esetleg még nincsenek ott a Bene Akadémia korosztályos csapatainál - tette hozzá Kulcsár Attila.

A lányok között a harmadik korcsoportban a II. Rákóczi tagiskola, a negyedik korcsoportban pedig a dombóvári József Attila iskola szerezte meg az első helyet.

Címkék: labdarúgó torna, korcsoport, fiú, lány, utánpótlás, sport