A rangos viadalon a legjobb hat-hat magyar leány és fiú együttes száll harcba az 1. MCM-Diamant Kupért. A mezőnyben ott lesz a két kaposvári csapat, a Fino és a BITT Kaposvári Egyetem gárdája is, méghozzá az éremszerzés reményében.

A felnőtt NB I-es bajnokság kilencedik helye után immár a juniorok döntőjére készül a kaposvári női röplabdacsapat. A BITT Kaposvári Egyetem fiataljai szeretnének jól teljesíteni a Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

- Ugye hatos döntő lesz, 1993-asok és fiatalabbak. Részt vesz a Vasas, aki bajnok, sok juniorral és a harmadik BSE is, és a Békéscsaba, és ugyanez a helyzet nálunk is. Nagyon örültem neki, amikor megtudtam, hogy Kaposváron lesz. Reménykedem abban, hogy a dobogón végzünk, de annak örülnék a legjobban, ha az első, második helyet el tudnánk csípni - mondta a BITT KNRC Kaposvári Egyetem csapatkapitánya, Horváth Zsófia.

A kaposvári fiatalok a junior bajnokság alapszakaszában és az elődöntőben is jól teljesítettek, így joggal várják a hasonló folytatást. A csapatot Simonné Kutas Zita és Pálfy Marianna készítette fel a tornára.

- Én mindenképpen arra számítok, hogy ha döntőt nem is játszunk, de a harmadik helyért pályára léphetünk. Délelőtt és délután is edzünk, és Zita néni is segít nekünk - mondta a BITT KNRC Kaposvári Egyetem játékosa, Horváth Petra.

A Fino fiúegyüttese szeretné megvédeni tavalyi elsőségét a háromnapos viadalon. A csapat tagjai jól tudják: nehéz dolguk lesz a mérkőzéseken.

- Számomra minden döntő fontos, de odáig el kell jutni. Egészen erős mezőny van idén is. Három olyan csapat van, amely azonos szinten lehet velünk, a Kecskemét, a Dunaferr és némi meglepetésre a Dág is. Úgyhogy erős mezőny lesz - mondta a Fino Kaposvár Se sportolója, Gergye Roland.

Az év egyik legnagyobb utánpótlásversenyét a Kaposvári Röplabda Akadémia rendezi, közösen a város két felvevő egyesületével. A program pénteken 14 órakor a csoportmérkőzésekkel indul, szombaton 10 órától a középdöntők és az elődöntők következnek, vasárnap fél 9-tól pedig a helyosztókkal zárul a küzdelem. A belépés ingyenes

Címkék: utánpótlásverseny, éremszerzés, országos bajnokság, röplabda, Kaposvár, sport