A kaposváriak öt csapatot is neveztek a versenyre, és a  leányok mezőnyében szereplő kis-mini korosztályú együttes egészen a második helyig menetelt. A minik a 12., a szuper-minik pedig a 13. helyen fejezték be a küzdelmeket. A fiatal röplabdázókat Pálfy Marianna, Lábas Judit és Szeitz Szilvia készítette fel ebben a tanévben.

A fiúk is kitettek magukért: az 1. MCM-Diamant Kaposvári röplabda Akadémia mini és kis-mini korosztálya egyaránt bronzérmes lett, a mindössze egy éve dolgozó szuper-mini csapat pedig a szintén előkelő hatodik helyet érdemelte ki. A gyerekeket Zarka Péter és Ágfalvi Krisztina készítette fel.

Az Országos Mini Kupát a Magyar Röplabda Szövetség és a Nemzeti Sport Intézet Sport XXI programjának közös támogatásával rendezték meg. Idén a program első számú kiválasztó versenye volt ez az erőpróba, és nevezték meg azokat a tehetséges fiatalokat, akik a jövő válogatott kereteit alkothatják. A kiszemelt játékosok a nyáron már képzőtáborban vesznek részt. A kaposváriak ismét bizonyítottak, és abban bíznak, hogy újabb válogatott kerettagokat adnak majd a jövőben is a magyar röplabdasportnak.

A Röplabda Akadémia mini korú fiataljaira még egy komoly megmérettetés vár ebben a tanévben: a somogyiak három csapattal szerepelnek egy ausztriai nemzetközi utánpótlástornán a pünkösdi  hosszú hétvégén.

Címkék: Országos Mini Kupa, érmek, mini, torna, röplabda, sport