Ragyogó időben rajtolt el a Gárdonyi tagiskola elől a Zöldpont Életmódklub zselici kerékpártúrája. A olimpiai ötpróba pontokért tekerő résztvevők három táv közül választhattak. A legrövidebb húsz, a leghosszabb pedig hetvenöt kilométeres volt.

- Ez az EDF Démász ötpróbának az utolsó kaposvári egyesménye. Többen már felveszik a nagyobb pontértékű ajándékaikat, a hátizsákot, illetve a polárfelsőt. Gyönyörű idő van, ilyenkor érdemes kerékpározni - mondta a Zöldpont Életmódklub elnöke, Fodor Péter.

A bringások ezúttal is igyekeztek a legtöbbet kihozni magukból. Sokan találták vonzónak a négy pontot érő nagypróbát, amely során Kisbőszénfát, Bányát, Lipótfát és Szennát is érintették.

- Igazából a melóba is mindig biciklivel járok, tehát naponta biciklizem, ilyen hosszabb túrákon is szoktam résztvenni, a Zsota kerékpártúra egyesülettel együtt szoktunk biciklizni. Most eljöttem erre a zöldpróbás erőpróbára és megpróbálom a leghosszabb távot teljesíteni a mai napon - mondta a kaposvári Tóth Zoltán.

A kaposvári Balog Szilárd a Tour de Pelsóra (tur dö pelzóra) készül gőzerővel. Szerinte a zöldpontos kerékpártúrával tökéletesen rá lehet hangolódni a nyári versenyre.

- Ez a Balaton körül 205 km-es verseny. Ezen már négyszer részt vettem, idén ötödik alkalommal fogok indulni, illetve ez az ötpróba, amire ismerősökkel, barátokkal eljövünk, úgy gondolom ez egy jó szórakozás, jó felkészülés erre a versenyre - mondta a kaposvári Balog Szilárd.

A Zöldpont Életmódklub aktuális rendezvénysorozatának utolsó állomásán összesen 118 kerékpáros indult útnak. A legutóbbi erőpróbákat is figyelembevéve csaknem kétezren futottak, gyalogoltak és tekertek a megmérettetések során. A résztvevők közül a legszerencsesébb Londonból követheti majd a 2012-es Olimpia eseményeit.

Címkék: London ötpróba, nagypróba, túra, Zöldpont Életmódklub, kerékpár, sport