A legutóbbi tizenhárom mérkőzéséből tizenegyet nyerő, és mindössze egyet elvesztő Magyaregres azt a kadarkúti együttest fogadta, amely az őszi szezon során hazai pályán 3-2-re győzni tudott ellenük.

- Tartás mindenképp van egy edzőben, illetve egy csapatban. Nem tudjuk azt, hogy a Kadarkút hogy játszott tavasszal, de látjuk az eredményeit, nyerték a mérkőzéseiket, rangadókat nyertek, tehát azért a tartás megvan mindenkiben. Így próbáltunk felkészülni a héten erre a mérkőzésre, kellő önbizalommal, bajnokesélyeshez méltóan, amit merek mondani, talán ezt a mérkőzést meg fogjuk nyerni - mondta Magyaregres edzője, Horváth Gábor.

A kadarkútiak az előző fordulóban nem kis bravúrt bemutatva legyőzték az ugyancsak bajnokesélyes Böhönyét. Lóki Péterék a listavezető otthonába sem csak vedékezni érkeztek.

- Az Egres egy régóta együtt játszó, jó közösség, megpróbáltuk a mérkőzés előtt - taktikai értekezlet szerűen - kielemezni a játékukat. Én is nagyon jól ismerem az ő játékosaikat, de mi nem szeretnénk hozzájuk alkalmazkodni, mi a mi játékunkat szeretnénk, de még nem tudjuk, hogy mire lesz elég - árulta el a Kadarkút edzője, Sturm Gyula.

A találkozó remek iramban, kemény párharcokkal és magyaregresi helyzetekkel indult. Tápi szabadrúgásánál nagyot kellett védenie a vendég kapusnak, Horváth Gyulának. Az első gólt azonban Stekler révén a kadarkútiak szerezték. Ezután az Egres gyorsan rendezte sorait, újra támadásba lendült, és pár percen belül Kozári találatával ki is egyenlített. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, amelyekkel a kadarkútiak sáfárkodtak jobban: Vendriczki a félidő vége előtt lőtt gólt, majd a második játékrész hajrájában Krénusza is eredményes volt, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A 25. fordulóban más pályákon is akadtak izgalmak: a második helyezett Böhönye 3-2-re verte hazai környezetben a segesdieket, az ugyancsak bajnoki címre pályázó jutaiak pedig Csokonyavisontán győztek 3-0-ra. A Déli csoport Fradi-Újpestjét a Toponár nyerte 3-2-re a Kaposfüred ellen, míg a taszáriak saját otthonukban kaptak egy nyolcast a Berzencétől. Öt fordulóval a bajnokság vége előtt még öt csapatnak van reális esélye arra, hogy megszerezze az aranyérmet.

Címkék: kadarkút, magyaregres, foci, megye, mérkőzés, sport