Különösen nagy tétje volt a hétvégén megrendezett ez évi öttusa világbajnokságnak. A legtöbb nemzet versenyzői számára az olimpiai kiküldetés megszerzése, a nemzeti csapatba kerülés volt a tét. A négytagú magyar női válogatott tagjaként Gyenesei Leila a Kaposvári Építők – Alba Volán kettős igazolású versenyzője is ott volt ezen a megmérettetésen.

Minden idők legerősebb női mezőnye gyűlt össze Rómában. 77 indulóból a legjobb 36 került a döntőbe. A négy magyar lány közül hárman , köztük Gyenesei is sikeresen vette ezt az akadályt.
A döntőben Gyenesei Leila közepes vívással, kiemelkedő úszással, jó lovaglással és remek lövészettel kombinált futásásal a 10. helyet szerezte meg. Ezzel a 9. helyen végzett Kovács Sarolta mögött a második legeredményesebb magyar versenyző volt. Ez különösen azért fontos, mert a londoni olimpián nemzetenként csak két-két női és férfi versenyző indulhat. Még további versenyek alapján dönt az olimpiai résztvevők személyéről Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. remélhetőleg lesz somogyi verenyző a londoni olimpia öttusa versenyében.

„Életem leggyorsabb lövészetét produkáltam, tíz másodperccel jobb volt, mint az eddigi rekordom. A vívásban benne maradt néhány tus. Nagyjából mindig ennyit vívok, de tudom, hogy három-négy győzelemmel többre vagyok képes. Fontos számomra, hogy úgy érzem: megint szeretek versenyezni” – értékelt Gyenesei Leila, aki tovább harcol azért, hogy részt vehessen a londoni nyári olimpián.
A világbajnokságon csapatversenyt és váltóversenyt is rendeztek. A három fős magyar női csapat tagjaként Gyenesei Leila világbajnoki ezüstérmet szerzett, a magyar női váltó pedig, amelynek szintén tagja volt Gyenesei a hatodik helyet szerezte meg.

Címkék: öttusa, leila, gyenesei, világbajnok, ezüst, sport