A Rákóczi már a 2. percben megszerezhette volna a vezetést, de Bebeto közeli lövése az oldalhálót érte. Nem sokkal később egy jobb oldali bedobást követően Hegedűs hat méterről fejelhetett zavartalanul, Gőcze védett. Az ezt követő időszakot egyértelműen a hazaiak játéka határozta meg. Ennek ellenére egy rossz felszabadítás után, a labda Nagy Dániel elé került, aki 16 méterről kapásból a kapu jobb alsó sarkába lőtt 0-1. A bekapott gól pár percig megfogta a Sisa csapatot. A 18. percben a kezdőben helyet kapó, ex-kaposvári Kulcsár Kornél végzett el szabadrúgást. Lövését Hajduch ujjheggyel tolta a keresztléc fölé. Ezután ismét a Kaposvár dominált. Előbb Addo majd Grumics fejelt kapu fölé. Balázs Benjamin ígéretes helyzetben lőtt kapu mellé.


A szünetet követően újra hazai rohamok következtek. Az 53. percben meg is lett az eredménye. Nem mindennapi gólt láthatott a publikum. Egy bal oldali beívelést követően Bebeto középre csúsztatott, ahol Grumics mellre vette a labdát és ollózó mozdulattal a kapu jobb oldalába lőtt 1-1. Ez a talált a Bólints Tibi című rovatba is bekerülhet. A mérkőzés egészét a feszültség jellemezte. Ennek a 68. percben meg is lett az eredménye. A vendégek csapatkapitánya, Tóth Péter rossz ütemű belépője után egyből villant a piros. Az emberelőnnyel nem tudott mit kezdeni a Sisa legénység, így maradt az 1-1-es döntetlen. A lefújást követően a Kaposvár örülhetett jobban az x-nek. Ugyanis ezzel a csapat, a többi mérkőzéstől függetlenül bennmaradt az NB I-ben. Játékos és szurkoló együtt örült. SZÉP VOLT FIÚK.

Kaposvári Rákóczi FC – Haladás Sopron Bank 1-1 (0-1)    
Kaposvár, Rákóczi-stadion 2500 néző. V.: Berke (Varga Zs., Márkus)
Kaposvári Rákóczi FC: Hajdúch – Okuka, Addo, Bank, Pavlovic – Horváth T., Hegedűs D. – Bebeto (Haruna 67. p.), Balázs B. (Moustapha 86. p.), Gujics – Grumics.
Vezetőedző: Sisa Tibor.
Haladás Sopron Bank: Gőcze - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Nagy D., Kulcsár (Burány, a szünetben), Nagy G. (Szakály 86. p.), Iszlai, Halmosi – Radó (Ugrai 80. p.).
Vezetőedző: Artner Tamás.

Gólszerző: Nagy D. (15. p.), Grumics (51. p.)

Sárgalap: Bebeto (22. p. Iszlait buktatta) Guzmics (19. p. Grumics buktatásáért), Nagy D. (28. p. Bebeto lerántásáért), Grumics (51. p., mezlevételért), Okuka (65. p. Radó bukatásáért), Halmosi (67. p. Horváth T. visszarántásáért), Iszlai (76. p. Horváth T. buktatásáért), Nagy G. (81. p. Horváth T. lerántásáért), Balázs B. (82. p. Iszlai buktatásáért)

Kiállítva: Tóth P. (68. p. Okuka buktatásáért).

Artner Tamás: Nem tudtuk a játékunkat játszani, a Kaposvár akarata érvényesült. A pálya közepén lyukasak voltunk. Abból kaptuk a gól, ami a Rákóczi erősége. A kiállítás után átvettük a mérkőzés irányítását. A mi játékunkban ma a döntetlen volt benne.

Sisa Tibor: A sokszor kritizált döntetlen most nagyon jól jött.  Egyik legnagyobb sikeremnek tartom, hogy bennmaradtunk. Büszke vagyok a fiatal csapatomra. „A jó harcomat megharcoltam, pályámat megfutottam és a hitemet megtartottam”.

Nézze meg a gólokat és az edzők értékelését:

A képre kattintva percről-percre visszanézheti a mérkőzést!

foci percről percre

Címkék: haladás, hazai, döntetlen, mérkőzés, Rákóczi, sport