Bakó-Sas Médea tanítványai közül hárman szereztek indulási jogot az Európa-bajnoskágra: Horváth Dóra, Layton Sandra és Szrnka Vanessza egyaránt kiemelkedően teljesített korosztályában.

A kapováriak januárban kezdték az alapozó időszakot, és az áprilisi bemelegítő verseny sikerei után a diákolimpián és a válogatón is kiválóan szerepeltek. A diákolimpián 42 fiatal lépett színpadra, és a 25 egyéni versenyzőből 11 érmes lett, a csapat pedig a második helyen végzett.

- Azért nagyon jó az új versenyszabályzat, mert a teljesen kezdők a C kategóriában indulhatnak, és hamar megtanulható a gyakorlat, kipróbálhatja magát a kislány. Az egész egyesületben 80 kislány van,a  felét már tudom vinni versenyre. A B kategória az álkezdő, van az A kategória, aki már több éve versenyez, és van az elit kategória, akik nagyon ügyesek, és nemzetközi versenyekre szeretnének menni - mondta a SRSE-Bakó-Sas Fitness edzője, Bakó-Sas Médea.

A válogató újabb sikereket hozott: az elit kategóriában Horváth Dóra, Layton (léjton) Szandra és Szrnka Vanessza egyaránt kvótát szerzett az Európa-bajnokságra.

- Elég jól sikerült, mindig minél nagyobb elemekkel készültünk a versenyekre - mondta a SRSE-Bakó-Sas Fitness versenyzője, Layton Viktória.

A 8 esztendős Horváth Dóra a szép eredmény ellenére szerény terveket fogalmazott meg.

- Hogy második leszek, hogy sikerül és nem esek fejre - mondta a SRSE-Bakó-Sas Fitness versenyzője, Horváth Dóra.

A somogyiak közül az A kategóriában Ferencz Kinga, a B-ben pedig Gilincsek Dalma szerzett még első helyezést. Az egyesület továbbra is várja a mozogni vágyó kislányok jelentkezését; annál is inkább, mert a fitnesz az összes nőies sportot magában foglalja.

Címkék: Bakó-Sas Médea, versenyzők, fitnesz, Európa-bajnokság, érem, sport