A nagy múltú sportág továbbra is népszerű Somogyban; a régi idők remek játékosai napjainkban is komoly, szinte vérre menő mérkőzéseket játszanak egymással.

A kaposvári asztalitneisz csarnokban megrendezett tornán egymást érték az izgalmas mérkőzések. A férfi egyes küzdelmeiben a lengyeltóti Toldi János hatodikként zárt.

- Nem vagyok megelégedve magammal, sajnos a kor előrehaladtával fogy a képesség, de nem akarom abbahagyni. Ami fontosabb, hogy hoztam két fiatalt Lengyeltótiból, ők vitézkednek. Lassan az lesz az öröm nekünk, ha ezek a fiúk jól szerepelnek - mondta a lengyeltóti Toldi János.

A siófoki Bartha Béla ugyancsak nagy küzdelemre számított a nyílt megyei amatőr bajnokságon.

- Mindig nehéz volt. Sok ügyes versenyző van, de a múltkor megnyertem az aranyat nagy küzdelemben. Párosban azt hiszem, Balogh Arnold barátommal mi vagyunk az esélyesek, megszenvedünk, jó a mezőny, jó a csapat - mondta a siófoki Bartha Béla.

A Bartha, Balogh páros végül párosban megszerezte az első helyet. Egyéniben a dombóvári Vér Lajos és a kaposvári Tormáné Koszorú Éva örülhetett az aranyéremnek. Női párosban és vegyespárosban félig Kaposvárra, félig a Balaton partjára került az első helyezés.
Az asztalitneisz továbbra is igen népszerű Somogyban, akik már évtizedek óta űzik, azt mondják: ez valóban egy kortalan sportág.

- Presztízsmeccsek vannak, jószerivel 25 éve ezekkel az emberekkel, fehérfejűekkel játszunk együtt. Jó megverni azt, akitől legutóbb kikaptunk. A lényeg, hogy egészség legyen és kellemes időtöltés - tette hozzá Toldi János.

- Én református lelkész vagyok, sokan tudják. Sok a dolgom, de heti kettőt tudunk edzeni Siófokon, kétszer másfél órát edzünk, ennyi tulajdonképpen - tette hozzá Bartha Béla.

A sportág barátai a megyei körverseny további állomásain is bizonyíthatnak, így újabb kemény mérkőzések várnak rájuk a nyári és az őszi hónapokban.

Címkék: lelkész, körverseny, amatőr, asztalitenisz, megyei, sport