Kovács Balázs tanítványai a hazai rendezésű harmadik elődöntőt is biztosan nyerték. A fiúk csak a dunaújvárosiak ellen izzadtak meg igazán a pályán.

Fordulatos csatát, végletekig kiélezett izgalmakat hozott a kaposvári elődöntő első mérkőzése. A Röplabda Akadémia és a Dunaújvárosi Sportiskola fiataljai nagyot küzdöttek egymással, és csak az ötödik szettben dőlt el a győzelem sorsa. A somogyiak végül kiharcolták a 3-2-es sikert az élemiszeripari szakiskola tornatermében.

- Szerintem jó volt ez a meccs, kár, hogy vesztettünk két szettet. Eddig 3-1-re vertük meg őket kétszer. Tudtunk fordítani, könnyen jutottunk tovább a csoportból, most idén van esélyünk nyerni. Nekünk a nyitásunk nagy fegyverünk, jól blokkolunk, és azért a mezőnyben is ott tudunk lenni - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia sportolója, Guzmics Richárd.

A csoportrangadó két edzője korábban magyar bajnoki címet szerzett a kaposvári csapat tagjaként - most egymás ellen küzdöttek a pálya szélén.

- Szerintem a hazai pálya miatt kicsit idegesebbek voltak a srácok, nagyon küzdelmes mérkőzésen tudtunk győzelmet aratni, ami nagy dolog, főleg hazai pályán - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Kovács Balázs.

- Nekem meglepetés volt a mai mérkőzés. Nagyon jól, türelmesen játszottuk végig a mérkőzést. Higgadtak voltunk, és tudtunk 3-2, 15-13-at játszani a Kaposvárral, aki ugye bajnokesélyes ebben a korcsoportban - mondta a Dunaújvárosi Sportiskola edzője, Tomanóczy Tibor.

Kovács Balázs tanítványai a csoport másik két tagját, a Dágot és az érdi Deltát is 3-0-ra verték a folytatásban, így veretlenül jutottak be az országos döntőbe.

- Keményen kell még dolgozni, öt-hat hetünk van az országos döntőig. Ma is kiderült, hogy vannak mélg hiányosságok. Készülünk. Az erővisznyok alapján bent vagyunk az ország legjobb csapatai között, a pillanatnyi idegállapot, a forma dönti el, hol tudunk végezni. Remélem, kedvezően alakulnak a dolgok, és a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni - tette hozzá Kovács Balázs.

A korábbi 152-szeres válogatott Tomanóczy Tibor továbbra is bízik a sportág hazai felemelkedésében.

- Megvannak a tehetséges játéksok. Egy valami hiányzik, a tömegesítés, hogy minél több gyerek kezdjen el röplabdázni, akár hobbi szinten is, utána lehet majd halászni a tehetséges játékosokat az akadémiáknak - tette hozzá Tomanóczy Balázs.

A kaposvári akadémia egyik fő célja pontosan ez: minél több fiú és lány kezdjen el röplabdázni a városban. Jelenleg egyébként 13 csapatban több mint kétszázan ütik a labdát. A gyermek csapat sikerei is mutatják, hogy a sok tehetséges játékos kiemelkedő eredményeket érhet el. A 2011-2012-es évadban még veretlen együttes június 8-a és 10-e között Budapesten lép majd pályára az országos döntőben.

Címkék: tanítvány, veretlen, döntő, válogatott, röplabda, sport