A szervezők három megyéből 65 csapatot láttak vendégül az egész napos viadalon.

Ha április, akkor gyerekfoci Somogyjádon. Így van ez már csaknem két évtizede: a somogyi településen immár 19. alkalommal rendezték meg a régiós utánpótlás fesztivált. Ezúttal is három megye fiataljai léptek pályára.

- Ez a szokásos, Dél-Dunántúl, Tolna, Baranya, Somogy. Hatvanöt csapat van, az az igazság, hogy többet nem is nagyon tudnánk fogadni itt - mondta a főszervező, Ress Antal.

A tornán reggeltől estig egymást érték a mérkőzések, és a szervezők összesen öt kategóriában hirdettek győztest. A harmadik korcsoportban a dobogóért küzdött a balatonszabadi együttes.

- Az első meccset elrontottuk eléggé, utána már jobban mentek a passzok, és azt a játékot tudtuk játszani, amit szeretünk. Most ezen a továbbjutás-meccsen először nem voltunk valami jók, ezen a meccsen viszont most nagyon jól mentünk - értékelt a Balatonszabadi játékosa, Bévárdi Zsombor.

A fiúk végül a harmadik helyet szerzték meg a kaposvári Berzsenyi és a szigetvári Bódi Focisuli mögött.

A legnagyobbak mezőnyében, vagyis a negyedik korcsoportban éles meccseket vívtak egymással a csapatok. A mágocsiak mindent megtettek a jó szereplésért.

Ebben a korcsoportban végül dombóvári győzelem született a Mágocs és a kaposvári Berzsenyi előtt. A második korcsoportban Kadarkútra, az elsőben pedig a Berzsenyibe került az aranyérem. A lányok között a kaposvári Gyakorló szerezte meg az első helyet. A szervezők minden kategóriában külön díjazták a legjobb kapust és a legjobb mezőnyjátékost is.

Címkék: áprilisi, foci, korcsoport, gyerek, kaposvár, sport