A jövő reméynségei léptek szőnyegre a Kapos RG SE régiós utánpótlás erőpróbáján. A közönség olyan fiatalokat is láthatott, akiknek ez volt a legelső versenye. A kilenc esztendős Máté Petra már hat éve űzi ezt a sportot. A fiatal kaposvári sportoló azt is elárulta, miért éppen ezt a sportágat választotta: - mert olyan lányos, szeretem csinálni. -

Petra klubtársa, Zakariás Luca egy bemutató-gyakorlattal vett részt az eseményen. Kovácsné Balogh Éva tanítványa nem csak a ritmikus gimnasztikában, hanem más műfajokban is jeleskedik.

- Most volt egy látványsport, és ott elsők lettünk duóval. A többi versenyen is jó helyezést ért el a csapat összességében. Már felfedezték óvodás koromban a tehetségemet, és úgy javasolta Éva néni, hogy jöjjek - árulta el Zakariás Luca.

A somogyiak közül végül többen dobogóra állhattak. A 2005-ben születettek között a nagyatádi Laklia Luca nyert a kaposvári Makkos Virág előtt. A 2006-osok között Várföldi Dorina győzött Méng Tamarát megelőzve, a 2007-es korosztályban pedig Király Gréta, Szűcs Boglárka sorrend alakult ki az élen.

Címkék: rsg, szőnyeg, gimnasztika, sport