Elkészült a legújabb kaposvári tájfutótérkép, így a megyei szövetség megszervezhette újabb látványos versenyét, ezúttal a lakótelepen.  

- Igyekszünk Kaposvár minden tájfutásra alkalmas területét feltérképezni. Tavaly a belvárosról készült egy térkép, ez pedig egy lakótelepi terület, az északnyugati városrészben, és ezután is igyekszünk a többi részt is, ahol lehet tájfutni, az évek folyamán erre alkalmassá tenni - árulta el a Somogy Megyei Tájfutó Szövetség főtitkára, ifj. dr. Pavlovics György.

A viadalon több mint százan vettek részt, és a rendezők abban bíztak, hogy - látva a tájfutókat - a lakótelepen élők közül is sokan kedvet kapnak majd a mozgáshoz.

A nyílt rövidtávú megyei bajnokságon a különböző kategóriákban eltérő távok vártak a résztvevőkre. Az indulók bejárhatták a Kinizsi lakótelepet, a Pipacs és a Búzavirág utcát és a Toldi lakótelep egyes részeit is.

A szervezők 17 kategóriában hirdettek győztest, és Kaposvárra, Taszárra, Nagykanizsára, Szentendrére és Egerbe is került első helyezés. A tájfutás kedvelői az előttünk álló hetekben, hónapokban újabb versenyeken hódolhatnak majd szenvedélyüknek.

Címkék: pavlovics, lakótelep, viadal, tájfutás, sport