A helyiek szombaton részesülhettek az élményből, több nagy létszámú csapat is rázúdult a környék útjaira, összesen több mint ezren bicikliztek a tó körül.

A 2000 óta hagyománnyá vált Balaton-kerülésen egy 86 kilométeres kis körön, és az egész tavat megkerülő 206 kilométeres távon próbálhatják ki magukat a teljesítménybringások.

Igazán kitettek magukért, hiszen a közösen megtett táv - mintegy 240000 kilométer - a Föld hatszori megkerüléséhez is elegendő lenne.

A nagy kör leggyorsabbjának nem sokkal több mint öt óra kellett a táv teljesítéséhez. A McDonald’s BringaMánia idei Balaton-köre volt az első, amikor a résztvevők versenyszerűen egyéni tempóban mehettek végig a távokon.

A Critical Masshoz leginkább a Balatonföldvárról induló 86 kilométeres túra hasonlít.

Szombaton mintegy ötszáz kerékpáros tekert körbe biztosított útvonalon, felvezetéssel egy csoportban a tó keleti felén. A kilométeres hosszúságú biciklis oszlop a bámészkodók számából ítélve meglepő jelenség volt a környék szűkös kerékpárútjain, és az átkelőknél megakasztotta hosszabb-rövidebb időre az autós forgalmat is.

Az északi partról visszafelé Tihanyban a csapat megtöltött egy egész kompot - írja a kerekagy.blog.hu.

Címkék: Balatonkör, Balatonföldvár, túra, bicikli, Balaton, sport