Huszonöt forduló után az újonc Pécs 34 ponttal a nyolcadik helyen áll, a Rákóczi pedig 24 pontjával a 14. a tabellán. A kaposváriak mindenképpen szeretnék legyőzni örök riválisukat.

- A Pécsről tudjuk, hogy nagyon jól erősített, masszív, egységes csapat, de azt is tudjuk, hogy nekünk mennyire kellenek a pontok, és nem lehet kérdés, hogy hazai környezetben meg kell nyernünk ezt a mérkőzést. A közönség a legutóbbi mérkőzésen is nagyon sokat segített, és ezt a feladatot közösen most is meg kell oldanunk - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Sisa Tibor.

A két csapat őszi mérkőzése döntetlennel zárult, a zöld-fehérek most nem elégednének meg az egy ponttal.

- Ugye ősszel vezettünk 1-0-ra, és végül döntetlent sikerült csak elérni. Mostanában volt edzőváltás, kicsit meg van fogva a Pécs, ebből jól jöhetünk ki, nagyon fontos, hogy győzzünk - mondta a Kaposvári Rákóczi sportolója, Balázs Benjámin.

Balázs Benjámin és Jánvári Gábor a hét első részét az U21-es válogatott edzőtáborában töltötte.

- Két napot töltöttünk el Telkiben, én úgy gondolom, hasznosan telt el ez a két naőp. Edzőmeccset játrszottunk a Ligaválogatott ellen, mindenki egy félidőt játszott, sajnos a 90. percben kaptunk egy büntetőt, ezzel kaptunk ki - tette hozzá Balázs Benjámin.

A Rákóczival kapcsolatban rossz hír, hogy Zsók József kidőlt a sorból. A belső védő részleges izomszakadást szenvedett Debrecenben. A remények szerint több olyan futballista is vállalja majd a játékot, aki a múlt héten nem léphetett pályára. A Kaposvár-Pécs derbi szombaton 18 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban.

Címkék: Balázs Benjámin, hazai, mérkőzés, Pécs, Rákóczi, sport