Kolics Kíráék a tizenkét csapatos torna döntőjében a Vasastól kaptak ki. A mérkőzéseket a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bozsik Péter is megtekintette.

Második alkalommal rendezték meg a somogyi megyeszékhelyen a Tavasz Kupát a Kaposvári Röplabda Akadémia szervezésében. A leány tornán 1999/2000-es születésű fiatalok vettek részt.

- Az ország minden tájáról érkeztek csapatok. Nagyon fontos és így fel tudjuk mérni, hol tartunk a fejlődésben. Kaposvár három csapattal indult, és ezzel készülünk az országos döntőre. Ez alapján ki tudjuk szűrni, hogy kik azok a játékosok a lányok közül, akik a legjobbak és ott részt tudnak venni - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Nagy Andrea.

A Kaposvári Röplabda Akadémia három csapattal is képviseltette magát a tizenkét együttest számláló rendezvényen.

- Most az utolsó előtti meccsen eléggé jól játszottunk, kikaptunk, de ezzel sokkal többet tanultunk, mint eddig, sokkal jobban sáncoltunk, a csapat is összejött. Volt egy vesztes meccsünk ugye, meg egyet nyertünk, de szerintem ezt meg fogjuk nyerni - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia sportolója, Kolics Kíra.

Az akadémia I. számú együttese a keresztjátékban mindkét ellenfelét legyőzte, így bejutott a döntőbe. A kaposvári lányok külön dicséretet érdemelnek azért, mert a Sümegnek vissza tudtak vágni a csoportban elszenvedett vereségért. A fináléban a Vasassal mérkőztek mieink, és 2:0 arányú vereséget szenvedtek, így az ezüstérem jutott nekik. A kaposvári tornát a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetsége kapitánya, Bozsik Péter is megtisztelte jelenlétével.

- Mindenkit megnyugtatok, nem Kaposvárral és a Diósgyőrrel van összefüggésben. Prózai oka van: a kislányom imád röplabdázni ott Tatabányán, most már lassan másfél éve űzi ezt a sportágat és itt van a tatabányai csapattal - mondja Bozsik Péter, labdarúgóedző.

Bozsik Péter lánya a röplabda mellett a futballal is kezd barátságba kerülni.

- Egy pár héttel ezelőtt jegyezte meg először, hogy te apa, be kell valljam, ez a sportág tetszik nekem. Egyelőre nem erőltetjük, a feleségem hallani sem akar róla, hogy futballozzon - tette hozzá Bozsik Péter.

A tatabányai együttes jól szerepelt a Tavasz Kupán, hisz az előkelő harmadik helyen végzett. A Kaposvári Röplabda Akadémia II. számú együttese a hatodik, míg a III. számú alakulata a tizenegyedik helyen zárt. A tornán részt vettek még a Sümeg, a Veszprém, a Paks, a BSE és a Toponár korosztály csapatai is.

Címkék: Tavasz Kupa, leány, ezüstérem, mini, röplabda, sport