24 forduló után 24 pont áll a Rákóczi neve mellett az NB I-es tabellán. A kaposváriak a 13. helyről várják a folytatást, és erőt adott nekik a múlt pénteki, Diósgyőr elleni 3-2-es diadal.

- Nagyon jó volt, hogy az utolsó percben szereztük meg a győzelmet. Mindenki felszabadultan örült, nagyon fontos volt mindenkinek ez a három pont - mondta a Kaposvári Rákóczi FC játékosa, Balázs Benjámin.

A következő ellenfél a veretlen listavezető Debrecen lesz. A Rákóczi az elmúlt években egyszer sem tudta megverni a hajdúságiakat, de többször is igen közel állt hozzá - legutóbb az őszi szezonban.  

- Itthon 1-1-es döntetlent sikerült elérnünk, úgy, hogy a végén kaptuk a tizenegyest. A Debrecen most nincs jó formában, remélem, ez így is marad a mi meccsünkig. Megpróbálunk mindent beleadni, és bízom benne, hogy sikerül pontot, pontokat szerezni. Szerintem higgadtan kellene játszanunk idegenben, nincs veszteni valónk, passzolni, támadni kell, és nem lehet probléma - tette hozzá Benjámin.

A hét jó híre az volt, hogy a Rákóczi újabb fiatal futballistája került a korosztályos válogatott közelébe. Az U21-es nemzeti együttesbe ismét meghívót kapott a Balázs Benjámin, Jánvári Gábor páros. Róth Antal edző a tartalékok közé jelölte a saját nevelésű Horváth Tamást, aki a tavaszi szezonban a Rákóczi egyik alapemberévé nőtte ki magát.

- Rengeteget segített, minden meccs épített, egyre jobban játékba hoztam magamat, az elején kicsit nehezebb volt felvenni a ritmust, de most már egyre jobban szokom meg. Nagyon örültem a meghívónak, Sisa Tibor mondta el, nagyon örültem neki - mondta a Kaposvári Rákóczi FC játékosa, Horváth Tamás.

Sisa Tibor vezetőedző dolgát megnehezíti, hogy Bebeto és Haruna is megsérült. Hegedűs, Pavlovics, Fenyvesi és Major továbbra sem egészséges. A Debrecen-Kaposvár találkozó vasárnap 18 óra 30 perckor kezdődik, a mérkőzés eseményeiről online közvetítésben számolunk be internetes hírportálunkon.

Címkék: OTP Bank Liga, Balázs Benjámin, Sisa Tibor, Debrecen, Rákóczi, sport