A Kaposvári Röplabda Akadémia két együttest is indított a megmérettetésen.

Két éve Kaposvár, tavaly Nagybajom, idén pedig Somogyjád adott otthont a Zádor Tibor Emlékversenynek. A színvonalas tornán kilenc csapat vett részt.

- Itt most jelen esetben a Vasasnak is két csapata van, a BSE-nek is két csapata van, ugye nekünk is van kettő, de volt amikor több helyről jöttek össze a csapatok, akkor talán egy kicsit erősebb torna volt. De itt is azért az ország legjobb csapatait láthatjuk - a Vasast, a Kecskemétet, tehát színvonalas a torna - mondta az SMRSZ elnökségi tagja, Jezeri Tibor.

Ilyenkor természetesen a játék mellett jut idő arra is, hogy a résztvevők megemlékezzenek a torna névadójáról.

- Annak idején ugye általános iskolában tanított engem Zádor Tibi bácsi. Nála kezdtem el röplabdázni, meg az én korosztályom annak idején a Krénusz János általános iskolában - tette hozzá Jezeri Tibor.

A Kaposvári Röplabda Akadémia második számú együttese a BSE csapatával mérte össze tudását.  

- A nyitásfogadás most jobban ment, mint az előző meccseken. Az ütések fogadását kell még gyakorolnunk. Még azt hiszem két meccsünk lesz, azok már keresztjátékok lesznek a helyezésekért - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia sportolója, Keen Alexandra.

A BSE-vel a csoportmeccsek alatt az akadémia első számú csapata is megmérkőzött. Jezeri Tibor tanítványai le is győzték a nagymúltú fővárosi gárdát, így a 4-6. helyért játszhattak. A másik budapesti egyesület, a Vasas két bombaerős csapattal érkezett a tornára.

- Mind a két csapat bejutott a legjobb háromba, pont most fogunk egymás ellen játszani. Eddig minden meccset kettő-nullra nyertünk mindkét csapattal - mondta a Bp. Vasas edzője, Benkóné Kőrös Mária.

A Vasas két korosztálya mellett a Kecskeméti Sportiskola került be a hármas fináléba. A Vasas I. számú gárdája tovább folytatta jó sorozatát és megnyerte a kupát, míg a dobogó második fokára a Kecskemét állhatott fel. A Kaposvári Röplabda Akadémia csapatai az ötödik és a nyolcadik helyen zártak, Hanusz Réka és Kozics Boglárka pedig különdíjat is kapott.

Címkék: Zádor Tibor, keresztjátékok, emlékverseny, Somogyjád, röplabda, sport