Az NB I-ért harcoló együttes gólvágója, Horváth Árpád már 38 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, a legutóbbi nagy rangadón, Baján mind a négy helyzetét értékesítette.

Jó úton járnak a Rákóczi 19 évesei: a csapat 142 rúgott gólal vezeti az NB II délnyugati csoportjának tabelláját. A fiúk a legutóbbi nagy rangadót 5-0-ra nyerték meg Baján. A tavaszt nyitó, Kozármisleny elleni diadal után tehát újabb éles meccset nyert a tárasaság

- Elég nehéz, mert mindegyik meccs nehéz. Vannak persze gyengébb ellenfelek is, de azok ellen is maximálisan teljesítenünk kell. Most három ponttal vagyunk a Baja előtt, és szeretnénk az osztályozót megnyerni - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U19-es labdarúgója, Horváth Árpád.

- Nem is tudom, hagyott-e ki gólhelyzetet. Szerintem nem, négyből négyet bevert, ami nagyon jó csatárteljesítmény. Van egyéni képzésünk, különösen a reggeli edzéseken, amikor poszt képzés folyik és egyéni technikai képzés. Árpi teljesítményén is látszik, hogy részt vesz ezeken a foglalkozásokon - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Botos Antal.

A 19 éves támadó 38 gólt lőtt ebben a bajnokságban. A Baja elleni parádé után a Komló elleni 15-0-ás sikerből is négy találattal vette ki a részét.

- Tizenhatoson belül szerzem majdnem az összes gólomat, beindításokból. Fejjel is szoktam gólt elérni, de inkább a tizenhatoson belül, lábbal. Én is szeretnék felkerülni az NB I-hez. nagyon sokat kell még edzenem, hogy felkerülhessek, és sok gólt kell még rúgnom - tette hozzá Horváth Árpád.

A Rákóczi utánpótlása szeretne jó tavaszt zárni a korosztályos bajnokságokban.  

-Valamennyi korosztályunk lépked előre. A 15 éves korosztálytól felfelé van minőségi bajnokság, és még a 13 évesek is az NB I-es bajnokságban vannak. a 16 és 18 évesek az NB I-es együttes jogán szerepelnek az élvonalban - tette hozzá Botos Antal.

A legfontosabb feladat tehát, hogy a 19 és a 17 éves korosztály egy év szünet után visszakerüljön az NB I-be. Ez sok mindent meghatározhat a jövőt illetően. A sikerhez a folytatásban is kellenek Horváth Árpád góljai és a társak átlag feletti teljesítménye.

Címkék: Horváth Árpád, teljesítmény, U19, utánpótlás, Rákóczi, sport