A két fiatal az elmúlt évek sikerei után idén, a zágrábi Európa-bajnokságon is szeretne jól teljesíteni.

A Szigetváron megrendezett U23-as kötöttfogású magyar bajnokságon két kaposvári fiatal jutott be a döntőbe az 55 kg-os súlycsoportban. A képeinken látható találkozót végül Kovács Bence nyerte meg Knipli Csingor ellen.

- Nehéz dolgom volt, nem számítottam rá, hogy meg tudom nyerni, mert 23 évesek is indulhattak. Szintén Csongorral mérkőztem, le tudtam győzni. Jó formában éreztem magam - mondta a Kaposvári Neházatlétikai SE sportolója, Kovács Bence.

A két somogyi reménység párharca ezzel nem ért véget: a fiúk azóta két újabb versenyen is találkoztak egymással, és Csongor visszavágott Bencének.

- Az utóbbi időben fejlődőképes vagyok, az EB-ig még tudnék fejlődni. Két hete volt a junior magyar bajnokság, amit kötelező volt megnyerni, a saját súlycsoportban. Az elmúlt hétvégén pedig egy nemzetközi verseny volt Budapesten, ahol sikeresen nyerni tudtam több nemzet kiválóságai előtt - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE sportolója, Knipli Csongor.

Csongor a Matura Mihály Emlékverseny döntőjében egy német birkózót győzött le három menetben. Az erős nemzetközi mezőnyben a kontines élvonalának tagjai is rajthoz álltak.

- Ezek a FILA-versenyek mindig erősebbé tesznek azzal, hogy vannak EB-helyzeettek a súlycsoportomban, és kijhavíthatom a hibáimat, hogy az EB-n minél jobb eredményt érjek el - tette hozzá Csongor.

Knipli Csongor évek óta tagja a junior válogatottnak, korábban kadet Európa-bajnoki ötödik helyet is szerzett. Kovács Bence a napokban lesz 18 éves, így már ő is junior, és két éve kadet Európa-bajnoki ezüstérmes lett.

- Mindenképpen jó a Csongornak, hogy van mögötte egy versenyző, ak miatt nem lehet elkényelmesedni, és mindig figyelnie kell, mert Bence ambiciózus, céltudatos versenyző - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE vezetőedzője, Takács László.

Knipli Csongor már biztosította helyét a válogatottban az Európa bajnokságra, és a nemzeti csapattal a hétvégén Horvátországban lép újra szőnyegre. Kovács Bence a szombati junior szabadfogású országos bajnokságra készül gőzerővel. És hogy teljes legyen a kép: ugyancsak az 55 kg-os súlycsoportban érte el sikereit a fiúk kaposvári csapattársa, Borsos Dávid, aki két éve felnőtt magyar bajnoki címig jutott. A mindenkinek hasznos edzésmunka eredménye a versenyeken látszik csak igazán.

Címkék: európabajnokság, Knipli Csongor, Kaposvári Nehézatlétikai SE, birkózás, válogatott, sport