A nyertes csapat kijutott az országos elődöntőre. A toponári tornán a Toldi tagiskola növendékei végeztek a második helyen, ők selejtezőt játszhatnak.

Küzdelemből nem volt hiány a IV. korcsoportos leány röplabda diákolimpia megyei döntőjén. A toponári fináléba jutott négy iskola körmérkőzéses rendszerben döntötte el a legjobbnak járó cím sorsát.

- Mindegyik csapatban vannak jó játékosok, akik már látjuk, hogy képzettek, egy kicsit azt hiszem, hogy lefelé megy a színvonal. A megyei döntőre Kaposvár város és környéke győztese, illetve Kaposvárról három csapat jutott tovább, így lett a négyes döntő itt Toponáron - mondta az SMDSZ szakágvezetője, Türgyei Jánosné.

A két legerősebb kaposvári iskola csapata izgalmas mérkőzést játszott egymással.

- Most a Toldival játszunk, a Toponár ellen nyertünk, de most a Toldi ellen reméljük megnyerjük még, még van esélyünk - mondta a kaposvári Berzsenyi Dániel Tagiskola sportolója, Ratasics Réka.

- Nagybajom, akit erősnek tartunk, ki is kaptunk sajnos tőlünk, de szoros volt a meccs, ugye a Berzsenyi, őket szeretnénk, ha meg tudnánk verni és területire szeretnénk menni - mondta a kaposvári Toldi Lakótelepi Tagiskola sportolója, Csutorás Roberta.

A Toldi-Berzsenyi párharcot szoros szettek után 3:0-ra nyerték a toldisok. A végső győzelmet azonban nem ők, hanem a jó erőkből álló nagybajomi Általános Művelődési Központ zsebelte be. Nagy Zoltán tanítványai sikerüknek köszönhetően már résztvevői az országos elődöntőnek, amelyet Veszprém megyében rendeznek. A második helyezett toldisok területi selejtezőt játszhatnak majd. A megyei döntőn a bronzérmes a Berzsenyi tagiskola lett, míg a házigazda toponáriak negyedikként zártak.

Címkék: szettek, megyei döntő, leány, diákolimpia, röplabda, sport