Nem húzódott el az idei tél, így a kaposvári kajakosok vízre szállással ünnepelték március tizenötödikét. A Vízügyi SC sportolói azóta a Desedán készülnek az év nagy versenyeire. A vezetőedző már megfogalmazta a célokat.

- Horváth Lilla továbbra is a nemzetközi mezőnyben szerepeljen, és legalább még egy versenyző jusson el erre a szintre, erre reális esélyt látok. Csima Ferivel mi továbbra is a masters és a felnőtt mezőnyben próbálunk helytállni, és a felnőtt mezőnyben 200 méteren megpróbálunk az olimpiai válogatón elindulni. A Horváth Lilla, Perneczki Lilla párost az 500 párosok mezőnyében elindítom -  mondta a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője, Faludy András.

Az edzők és a versenyzők szerint a sikerek egyik kulcsa a megfelelő téli alapozás lehet.

- Leginkább kondizunk, és sok-sok futás. Ebből szerezzük meg az állóképességet. Aki nem jár télen edzésre, nyáron nem számíthat nagy teljesítményre, július felé elfogynak az emberek, akik nem alapoznak. Úszni szoktunk járni, ami a légzést, keringést erősíti. Összetett ez a sport, erősnek is kell lenni és jó keringéssel kell rendelkezni -  mondta Horváth Gergő.

A világbajnoki bronzérmes Horváth Lilla testvére a válogatókra és az országos bajnokságokra készül, és ő is szeretne bekerülni a válogatottba.

- Végre akadt egy párom, a Bence, fiatalabb nálam két évvel, de úgy vélem, tudunk menni egy párost, maratoni beállítottságú vagyok. Egyesben pedig szeretnék kijutni valamelyik világversenyre - tette hozzá Horváth.

Miközben a fiatalok szorgalmasan készülnek, a klub vezetői igyekeznek megteremteni a munka feltételeit.

- Nem nagyon tudunk előre tervezni, hónapról hónapra élünk. Nem is az anyagiakkal van gond, hanem a körülményekkel., Nem hogy versenyzőhöz, hanem emberhez méltatlan körülmények között kell készülnünk a kajakházban, és erről a két tulajdonos nem akar tudomást venni - árulta el a vezetőedző.

Címkék: edzenek, egyesületek, Kaposvári Vízügyi SC, kajak, helyi, sport