- Gratulálok a csapatnak az országos döntőben elért harmadik helyezésért, büszke vagyok. - Ezekkel a szavakkal köszöntötte Molnár Anna igazgatónő a csapat tagjait. A Gyakorlós fiúk megmutatták, hogy ott a helyük az ország legjobbjai között.

- Februártól készültünk az országos bajnokságra, heti öt kemény edzéssel. Szerettük volna megszerezni az első helyet. A csoportmeccsek jól alakultak, az elődöntőben viszont nem nekünk kedveztek a körülmények. Nem tudtuk azt hozni, amit szoktunk minden mérkőzésen - mondta a Gyakorló iskola játékosa, Bodródi Dániel.

A Gyakorló kosárlabdázói összesen öt alkalommal végeztek dobogón a diákolimpián, hét éve pedig egészen az első helyig meneteltek. Az idei bronzéremnek és a kupának is ott a helye a szép sikerek sorában.

- Ez nagyon szép eredmény, úgy gondolom, kosárlabdában bármelyik korcsoportban dobogón végezni nagyon nagy eredmény. Ebben a korcsoportban 117 csapat nevezett az országban, közülük lettünk harmadikak - árulta el a testnevelő-edző, Dross Zoltán.

A fiúk szeretik ezt a játékot, és edzőjük szerint, ha igazán akarják, akkor komolyabb szintre is eljuthatnak néhányan.

- Komolyabb edzésmunkát két éve végzünk, előtte amatőr szinten edzettünk. Vannak ügyes, tehetséges srácok, akik esetleg, ha úgy gondolják, és akarat is szorul belőlük, akkor magasabb szinten is űzhetik a sportágat, akár a KKK színein belül, ahol magasabb szinten is megkapják azt a képzést, ami ahhoz kell, hogy NB I-es játékossá váljék - tette hozzá Dross Zoltán.

A bronzérmes csapat tagjai közül többen távoznak az iskolából az érettségi után, de akik maradnak, azok a következő tanévben is szeretnének jól teljesíteni.

Címkék: gyakorló, bronz, dobogó, csapat, sport, kosárlabda