A Sportiskola és a Nehézatlétikai SE színeiben napjainkban több mint kétszázan űzik ezt a sportágat, és a legjobbak a nemzteközi mezőnyben is bizonyíthatnak.

A 19 esztendős Demeter Bendegúz újabb nagy sikerrel bizonyította, hogy töretlen a fejlődése. A kaposváriak reménysége nem csak termetével tűnt ki a magyar junior mezőnyből a plusz 100 kg-os súlycsoportban.

- Ez az egyéni első országos bajnokságom, eddig csapatban voltam kétszer első. A döntőbe nem volt nehéz eljutni, mert ifisták is szerepeltek, a döntőben pedig egy junior riválisommal találkoztam, és legyőztem végül is - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE sportolója, Demeter Bendegúz.

A 203 centis óriás korábban többször is győzött diákolimpiákon és két ötödik helyet ért el az ifjúsági Európa-kupákon.

- Bendegúz 13 évesen, viszonylag későn került hozzánk. Berecz Pál fedezte fel, és a páratlan fizikai adottságai miatt átjött, már akkor is magas volt 13 évesen, azóta másfél mázsa, ragyogó fizikai állapotban van, és óriási erejű, remek technikai képzettségű gyerek lett belőle az évek folyamán - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE vezetőedzője, Böröcz Zsolt.

Demeter Bendegúz a junior magyar bajunoki cím után komolyabb célokat is megfogalmazott.

- Szeretnék kijutni a Világkupára, és az Európa-bajnokság, illetve a világbajnokság lehet a legmagasabb cél. Van önbizalmam, igyekszem a legjobb formámat hozni a külföldi versenyeken - tette hozzá Demeter Bendegúz.

A lányok is ügyesen dolgoztak a kaposvári dzsúdó-csarnokban: a 15 éves Kárpáti Emese a junior ob-n második lett, előtte pedig Zágrában is rajthoz állt.

- Ez egy Európa-kupa és egyben kvalifikációs verseny volt. Jól szerepeltem, tavaly nem sikerült jól, most egy harmadik helyet szereztem, és ezzel elvileg már indulhatok az Európa-bajnokságon - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Kárpáti Emese.

Emese elárulta: sűrű lesz a tavasz. Nemzetközi versenyek és edzőtáborok várnak rá több országban, a nyáron pedig jöhet az Európa-bajnokság.

- Sokat kell dolgozni, techikalialg sokat kell fejlődni és kondíció is mindig kell - tette hozzá Kárpáti Emese.

A kaposvári cselgáncsozók nagyszerű évet zártak 2011-ben: az országos egyesületi rangsorban a 11. helyet szerezték meg. Böröcz Zsolt és Kéki Márton tanítványai közül a legtehetségesebbek a nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket, és sok az ügyes, szép jövő előtt álló fiatal is. A kaposmérői és a böhönyei csoporttal együtt több mint kétszázan űzik ezt a sportágat az egyesület keretein belül.

Címkék: Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, Demeter Bendegúz, Kaposvári Nehézatlétikai SE, cselgáncs, junior