Két helyszínen, két korcsoportban rendezték meg az idei Rákóczi Kupát Kaposváron. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola a labdarúgó utánpótlásáról is híres, így nem véletlen, hogy ezt a tornát már hosszú ideje, minden évben megtartják. Az 1998-as korosztály a kinti füves pályán játszotta mérkőzéseit, a 2001-esek pedig a tornateremben rúgták a labdát.

- Ez a torna egy olyan célt is szolgál, hogy lássuk a gyerekeket: a mieinket, hogy állják meg a helyüket egy ilyen tornán, illetve másokat, hogy lássuk azokat, akik esetleg ide csábíthatók. Voltak szép számmal, akik itt nőtték ki magukat a Rákóczi FC-ben, illetve a Bene Akadémián - mondta Kulcsár Attila, főrendező.

A siófokiak két tehetséges fiatal csapattal érkeztek a tornára.

- Nagyon fontos ez a torna nekünk, de tudjuk, hogy vannak jó csapatok is, tiszteljük az ellenfelet, egy darabig, utána meg is verjük őket. Igaz?... - mondta a Siófok edzője, Olajos Sándor.

A fiatalok hallgattak edzőjükre, a korábbi kiváló NB I-es védőre, és mindkét korosztályban megszerezték az első helyet. A kaposváriak egy második és egy harmadik hellyel zárták a tornát, Nagyatádra egy második és egy negyedik hely került. A kaposváriak közül Besenyei Patrik, Vajda Roland és Nemes Martin vehetett át különdíjat az eredményhirdetés során.

Címkék: Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, utánpótlás, fiatalok, Nagyatád, Kaposvár, sport