Az átvonult hidegfront mögött északnyugati áramlás alakult ki felettünk amellyel már stabilabb, de az eddigieknél hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk. Csütörtökig nem várható újabb felmelegedés, a hőmérsékletek nagyjából az átlagosnak megfelelően alakulnak. Az éjszakák frissek lesznek, helyenként 15 fok alá hűl a levegő és napközben sem lesz melegebb 25-26 foknál.

Péntektől fordul az áramlás, dél felől melegebb levegő érkezik fölénk.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 20-23 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 14-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Péntek: többnyire napos idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a felhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 14-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégére visszatér a kánikula, az igazi strandidő. A nagy meleg a jövő hét szerdáig a vendégünk maradhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: június, felmelegedés, hőmérséklet, szél, eső, zápor, fagy, lehűlés, zivatar, csapadék, időjárás