Az alapszakasz záró fordulójában a harmadik helyért meccseltek a siófokiak a sereghajtó, mindössze kétszer nyerő szekszárdiak ellen. Imre Vilmos együttese feltette a koronát eddigi teljesítményére, miután a vártnál szorosabb csatában megszerezte a két bajnoki pontot.


A sereghajtó kissé meglepte az elején a hazaiakat, akik Bódi gólja után a tizedik percben vezettek először a találkozón. A szünetben négy gól volt a hazai előny. A második játékrész elején néhány perc elég volt ahhoz, hogy a balatoniak lerendezzék a találkozót. Szalai, Ábrahám és Szepesi gyors góljai után már hét gól volt a két csapat közti különbség. A 38. percben 20-10 állt a táblán. Ekkor el is dőlt a találkozó, a hátralévő huszonkét perc már nem hozott különösebb izgalmakat. A vendégek a végén felzárkóztak, de már nem tudták utolérni a fekete mezes házigazdát. A Magyar Kupa négyes döntőjére készülő Siófok 28-26-os sikerével ünnepelte a sporttörténeti harmadik helyezést.


- Először is büszke vagyok a csapatra, hogy a harmadik helyen tudtunk végezni. Hullámzó volt a teljesítményünk. A Magyar Kupában pedig egy célunk lehet, hogy egy mérkőzést tudjunk nyerni. Mindenki tudja, mikor van erre nagyobb lehetőség - mondja a Siófok KC Galerius Fürdő szakmai igazgatója, Imre Vilmos.


- Olyan hibákat követtünk el az első félidőben, ami meghatározta a sorsunkat. A kiállítások megpecsételték a sosunkat, de a komoly hátrány ellenére végül tisztes eredményt értünk el - tette hozzá  aszeksazárdiak vezetőedzője, Kovács Jenő.


A győztes csapatban Ábrahám 8, Szepesi pedig 7 gólig jutott. A Siófok a Győr és a Ferencváros mögött lett harmadik a tabellán, a legjobb négy közé még az Érd került még be. A lányok a rájátszásban szeretnék megőrizni a bronzérmet érő helyezést.

Címkék: érmet, hibákat, ábrahám, nyernének, először, sport