A Szuper Ligában a fővárosban rendezték a rájátszás harmadik fordulóját, és a kaposváriak a harmadik helyen zártak a házigazda BKV és a Fradi mögött. A BKV Előre az utolsó fordulótól függetlenül már megszerezte az ötödik helyet, a Közutasok együttese pedig még harcban áll a hatodik helyezésért. A végső sorrendről az utolsó forduló dönt másfél hét múlva, ugyancsak Budapesten.

A somogyi megyeszékhely NB II-es együttese az alapszakasz utolsó fordulójában a Szentgotthárdot fogadta. A találkozó nem indult túl jól hazai szempontból.

- Az az igazság, hogy rosszul alakul, tudat alatt megbékéltünk azzal, hogy a második hely biztos, hiszen három ponttal van előttünk a Nagymizdó, és hárommal mögöttünk a Szentgotthárd. Mi már nem tudunk helyezést változtatni, fejben már azon vagyunk, hogy az első osztályért megküzdjünk az osztályozó meccsen - mondta az 1. MCM SE játékosa, Csendes Róbert.

A vendégek egyértelmű céllal érkeztek a Szántó utcai csarnokba.

- Mindenképpen nagyon motiváltan érkeztünk, mert ha nyerünk 6-2-re, harmadikak lehetünk, mindent megteszünk, talán sikerül végrehajtani ezt a bravúrt. Kiélezett bajnokság volt. A Nagymizdó annyira kiemelkedik a hazai pályájával, és senkinek sem volt náluk esélye a sikerre - mondta a Szentgotthárd játékosa, Tóbert József.

A kaposváriak hiába hajráztak jól, végül 21 fával alulmaradtak, és el kellett könyvelniük a 6-2-es vereséget. A mezőny legjobbja Mettner Zoltán volt 581 fával, rajta kívül Szommer Gábor szerzett még egyéni pontot. Az MCM a tavalyi hatodik hely után az idén a második helyen zárt, és az Oroszlány elleni osztályozón még az NB I-es tagságot is kiharcolhatja.

Címkék: Közutasok Kaposvári TK, szuper liga, Szentgotthárd, élvonal, teke, sport