A nagybajomi és a balatonlellei együttes évek óta nagy csatát vív egymással, és a két csapat hétvégi rangadójától is nagy küzdelmet vártak a sportbarátok. A piros mezes hazaiak második tavaszi tétmeccsükre készültek.

- Siófokon tudtunk döntetlent játszani, ami megfelelt a játék képének. Ezután szabadnap következett, ami nem tett jót, mert kiesett a ritmusból a csapat. Nem téveszt meg bennünket, hogy a Lelle két vereséggel kezdett, készülünk úgy, ahogy egy rangadóra illik - mondta az AC Nagybajom vezetőedzője, Bőzsöny János.

A rangadóra az észak-somogyiak is jól felkészültek.

- A Bajom meccsét láttam a Siófok ellen, kimondottan kulturáltan játszottak, rászolgáltak az egyik pontra. Tavaly viszonylag simán nyertünk ellenük, remélem nem a hazai pálya dönt majd, hanem az, hogy mi többet teszünk a győzelemért - mondta a Balatonlelle SE vezetőedzője, Keszei Ferenc.

A találkozó elején a bajomiak harcoltak ki fölényt: több helyzetet is kidolgoztak és szögleteket is rúghattak. A vezetést mégis a Balaton-partiak szerezték meg a 32. percben Nagy góljával. A házigazda a 61. percben egyenlített Huzmi találatával. Végül igazságos, 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó. A két egykori Rákóczi-vezetőedző egyaránt jelenlegi csapata további eredményes szereplésében bízik.

- A tavaszra nem változott a célunk: a biztos bennmaradás. Én egyszámjegyű helyezést várok a csapattól, pillanatnyilag ezt tudjuk tartani. Erre látok leheteőséget, de nincs olyan vérmes reményünk, hogy az első ötben legyünk - tette hozzá Bőzsöny János.

- Sokkal jobb a helyzet ebben az évben, mint ahogy befejeztük az elmúlt szezont. Bizakodunk. Akkor dől el, milyen irányt vesz a lellei futball, ha a vezetés kijelöli a terveket. Jövőre hárocsoportos NB III lesz, és itt egyértelműen szakmailag és anyagilag is erős csapatok kellenek - tette hozzá Keszei Ferenc.

A Nagybajom a 10., a Balatonlelle pedig a 11. helyről várja a tavaszi szezon következő fordulóját.

Címkék: döntetlen, tavaszi szezon, Balatonlelle, Nagybajom, labdarúgás, sport